Scandal uriaș pe seama construcției spitalului metropolitan. Firea: ”Vreți să distrugeți Bucureștiul”


Ultimul update: Vineri 26 Ianuarie 2018 17:50
Data publicarii: Miercuri 17 Ianuarie 2018 18:36
Categorie: Stiri actuale

Construcţia unui spital metropolitan în apropiere de Pipera s-a blocat, miercuri, la Consiliul General într-un scandal uriaş.

Consilierii din opoziţie s-au opus pe motiv că zona este prost aleasă și ar fi nevoie de spital în altă parte, dar şi că hotărârea de Consiliu ar fi întocmită cu grave încălcări. Nervoasă, primăriţa şi-a acuzat adversarii politici că distrug Bucureştiul.

"Dacă doriți să faceți un show, nu v-ați găsit omul pentru că rezist, chiar și cu hashtag”, a spus Gabriela Firea.

Scandalul dintre consilierii opoziţiei şi primăriţă a pornit de la locul ales pentru construirea unui spital metropolitan cu două mii de paturi.

Mărul discordiei este un teren de lângă o bază RATB. Potrivit consilierilor din opoziţie fostul premier Mihai Tudose ar fi refuzat să-l dea în administrarea primăriei. Acum însă lucrurile s-au schimbat în Guvern, iar primăria speră să obţină terenul şi îşi doreşte să construiască în zona spitalul metropolitan.

Gabriela Firea susţine că obţinerea terenului de la Guvern nu ar fi o problemă, nici relocarea bazei RATB. În total, 10 hectare.

Aşa că le-a cerut consilierilor să voteze miercuri trecerea terenului în administrarea Consiliului General. Firea îşi doreşte aceasta parcelă pentru că este aproape de Aeroport şi de Autostrada Bucureşti Ploieşti.

Consilierii PNL au votat împotrivă. Cei de la USR s-au abţinut acuzând ilegalităţi în redactarea hotărârii de consiliu.

Pentru că nu a obţinut două treimi din voturi, proiectul nu a trecut. Când a aflat rezultatul, primăriţa a răbufnit.

"Pentru numele lui Dumnezeu. Vreți să distrugeri Bucureștiul. Nu se poate face așa ceva nimic. Îngropăm Bucureștiul ca să nu facă Firea proiecte", a transmis primarul general al capitalei.

Gabriela Firea a anunţat că va construi totuşi spitalul fără să spună cum.

Spitalul Metropolitan ar urma să aibă un campus universitar şi un Heliport şi va costa în jur de 300 de milioane de euro.

 

VIDEO PROTVPLUS.RO