Scandal pe aeroportul Otopeni: Ce au aflat peste 100 de români când au revenit în țară

Ultima actualizare: 18-08-2020 20:20

A ieşit scandal pe aeroportul din Otopeni, unde peste 100 de oameni sosiţi, după miezul nopţii de la Barcelona, au aflat cu stupoare că trebuie să intre în carantină.

 

Asta deşi, în momentul în care au decolat, din Spania această regulă nu era în vigoare.

 

Cei peste 100 de pasageri au decolat din Barcelona la ora 21:49 şi au aterizat la Bucureşti la 1:21, deci după miezul nopţii. Odată sosiţi, au aflat că tocmai intrase în vigoare nouă listă actualizată a ţărilor cu risc epidemiologic ridicat, din care toţi cei care vin trebuie să intre în carantină în România.

Pe această listă tocmai fuseseră adăugate şi mai multe regiuni din Spania, inclusiv Catalunia, de unde venea avionul.

Oamenii au fost extrem de nemulţumiţi şi au refuzat să completeze declaraţiile de carantină şi astfel nu au putut intra în ţara vreme de aproape două ore.

În cele din urmă, reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică din aeroport au cedat, după ce s-au consultat cu forurile superioare. S-a ajuns la concluzia că pasagerii au decolat înainte de miezul nopţii, deci înainte de intrarea în vigoare a noii liste, aşa că li s-a permis să plece acasă liniştiţi, fără să mai fie nevoie să intre în carantină.

Ei au fost însă doar o excepţie pentru că regula privind intrarea în carantină se va aplica de azi tuturor celor care vin din 37 de ţări din întreaga lume, printre care Statele Unite ale Americii, Qatar, Moldova, Malta, Luxemburg sau Muntenegru, dar şi celor care vin din următoarele regiuni din Spania: Aragon, Catalunia, Navarra, Comunidad de Madrid, Insulele Baleare şi Ţara Bascilor.

Zborurile au fost de asemenea suspendate, cu excepţia celor spre şi dinspre Spania.

 

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO