Scandal la sediul de Impozite din Galați. Doi bărbați de 70 de ani, la un pas să se bată


Ultimul update: Vineri 26 Ianuarie 2018 17:50
Data publicarii: Luni 08 Ianuarie 2018 14:37
Categorie: Stiri actuale

S-au dat lupte grele luni, în zorii zilei, la Serviciul de Taxe şi Impozite din Galaţi.

Cei mai conştiincioşi contribuabili s-au trezit cu noaptea în cap ca să îşi plătească primii dările pe 2018. Şi, ca şi cum nu ar fi fost de ajuns, s-au luat şi la harță în fata casieriilor, din cauza unor neînţelegeri legate de bonurile de ordine. Totuşi, oraşul Galaţi este primul din ţară la plata impozitelor locale în sistem electronic. Însă procentul este stânjenitor: doar 4%.

Primele scandaluri au apărut la coadă. La opt şi jumătate, când s-a deschis uşa, oamenii au început să se îmbulzească şi să se acuze reciproc că se băgă în faţă. Nici înăuntru, în fața ghişeului, nu a domnit pacea:  doi septuagenari au fost cu greu despărţiţi de agenţii de pază.

Tensiunile au apărut încă din zorii zilei. Cei mai harnici contribuabili nu au aşteptat să răsară soarele şi s-au aşezat la coadă.

Bărbat: "La cinci şi un sfert. Al doilea. Aşa mi-a plăcut toată viaţa: să fiu primul! Şi acasă, şi la servici!"

Daniel Stadoleanu, director Serviciul Taxe şi Impozite Galaţi: "Ne bucurăm de faptul că contribuabilii au venit în număr atât de mare să îşi achite impozitele şi taxele, încă din prima zi a anului. Apreciem comportamentul lor civilizat."

Funcţionarii au fost instruiţi să îi încurajeze pe oameni să îşi plătească impozitele locale şi on-line, pe platforma ghişeul.ro. Numărul celor care aleg această variantă este, însă, foarte mic. Oraşul Galaţi, cu 4% plăți în format electronic, a câştigat anul trecut premiul pentru cele mai multe contribuţii achitate on-line.

Tags: taxe, impozite, coada,

VIDEO PROTVPLUS.RO