Scandal la Academia de Poliţie din cauza probei la istorie. Reacția lui Godină

Ultimul update: Luni 14 August 2017 16:19
Data publicarii: Miercuri 09 August 2017 10:21
Categorie: Actualitate

Poliţistul Marian Godină continuă atacurile la adresa Academiei de Poliție după examenul de admitere pe care l-a susținut marți.

Godină, care a luat nota 7,50, consideră că vor lua examenul doar cei care "au ghicit cele mai multe răspunsuri corecte”, spunând că "cel care a conceput subiectele şi-a bătut joc de munca multor tineri care au consumat timp, energie şi bani”.

UPDATE 15:30 Rectorul Academiei de Poliţie "Alexandru Ioan Cuza”, Daniel Costel Torje, a declarat miercuri că lucrările la proba scrisă a examenului de admitere sunt încă în proces de corectare, însă a fost îndreptată greşeala din baremul la întrebările de la istorie, astfel că rezultatele provizorii care vor fi afişate joi sunt cele obţinute în baza baremului refăcut şi includ punctele pierdute iniţial de candidaţi prin indicarea unui alt răspuns decât cel din barem. El a mai susţinut că subiectele si baremul au fost elaborate de cadre didactice din reţeaua naţională de învăţământ preuniversitar, care au fost nominalizate de Ministerul Educaţiei.

"Nu am afişat rezultatele finale, suntem încă în proces de evaluare a acestor lucrări. Am îndreptat eroarea prin faptul că toţi candidaţii care au indicat răspunsul corect, dar nu au beneficiat de punctul meritat, îl vor primi. Cei care în mod greşit au stabilit ca răspuns varianta b) vor pierde punctul câştigat iniţial în mod incorect. Noi deja am făcut aceste corecturi. Mâine (joi, n.r.), când vom afişa, conform calendarului, rezultatele provizorii, ele deja conţin aceste puncte. Candidaţii nu mai trebuie să depună contestaţii pentru aceste puncte”, a declarat rectorul Academiei de Poliţie "Alexandru Ioan Cuza”.

Acesta a mai spus că toate probele de concurs au fost înregistrate video, urmând să fie înregistrată video şi recorectarea lucrărilor scrise, în urma contestaţiilor.

De asemenea, Daniel Costel Torje a susţinut că membrii comisiei de elaborare a subiectelor nu sunt cadre didactice în Academia de Poliţie şi nici angajaţi ai Ministerului Afacerilor Interne, ci sunt cadre didactice din reţeaua naţională de învăţământ preuniversitar, fiind nominalizaţi de Ministerul Educaţiei Naţionale.

"Articolul 66 din regulamentul de admitere precizează foarte clar că această comisie de elaborare a subiectelor este formată din profesori de specialitate din reţeaua naţională de învăţământ preuniversitar, nominalizaţi de Ministerul Educaţiei Naţionale. Anul acesta am introdus o măsură suplimentară de control. Membrii comisiei centrale de admitere au solicitat comisiei de elaborare a subiectelor să precizeze în mod clar la fiecare întrebare sursa care conţine răspunsul corect. Comisia de elaborare a subiectelor îşi asumă în totalitate modul de formulare a întrebărilor şi baremul de corectare. În cazul de faţă vorbim doar de un barem greşit”, a afirmat Torje.

Rectorul a adăugat că membrii comisiei centrale de admitere s-au autosesizat şi au convocat comisia de elaborare a subiectelor după ce mai mulţi candidaţi şi părinţi au atras că la grilele A3 şi B3, la întrebările 28 şi 22, răspunsul din barem este greşit.

"În urma analizei, am constatat că acest răspuns nu este corect, motiv pentru care am acţionat şi am îndreptat această eroare făcută de comisia de elaborare şi în cursul zilei de ieri (marţi, n.r.) am prezentat această corectură”, a subliniat rectorul.

Reacţia lui Marian Godină

Într-una din postările sale de pe Facebook, pe acest subiect, Marian Godină spune că "din informaţii precise, mai multe grile de corectare au fost greşite, iar acum se ia în calcul o recorectare a lucrărilor".

"Eu nu mă voi mulţumi cu asta. Va trebui verificat care dintre cei cu note mari au bifat răspunsurile «corecte», conform grilelor de corectare greşite. Au fost întrebări simple la care ei nu aveau cum să dea răspunsurile greşite, numai în cazul în care deja ştiau că li se vor considera corecte. Şi tare mi-e că ne-am cam luptat cu mori de vânt. Eu promit că voi face tot ce îmi stă în puteri ca cineva să răspundă pentru ce s-a întâmplat azi. Nu mă voi mulţumi cu o recorectare şi cu o notă mai mare. Vor trebui să răspundă, fie pentru prostie ceea ce se va spune, fie pentru ticăloşie, ceea ce se va nega. Domnule rector al Academiei de Poliţie, pentru acest circ ar trebui să vă daţi demisia simultan cu recorectarea. V-aţi bătut joc de emoţiile a mii de tineri şi părinţi care astăzi au plâns", a scris Godină.

Academia de Poliție a a comunicat în cursul serii că se va ţine cont de răspunsul corect, nu de barem.

”Încep să înțeleg de ce am luat nota asta la istorie.
Niște cretini!
Nu trebuie contestații, trebuie plângeri penale. Eu nu mai am când să fac contestație pt că am plecat din București, dar pentru o plângere am să îmi fac tot timpul.
Sau asta nu e îndeplinire defectuoasă a unei îndatoriri de serviciu?”,
a continuat polițistul.

Marian Godină, convins că a picat la Academia de Poliție
Marian Godină, convins că a picat la Academia de Poliție
VIDEO PROTVPLUS.RO
smurd
Tânără din Neamț, împușcată mortal. Soțul femeii este căutat
Gabriela Firea, către Cosmin Savu: ”Vreți să mă șicanați?” De ce s-a enervat primarul
RADET, o anchetă despre prostie şi corupţie. Cât valorează apa pierdută în subsolul Bucureștiului
Ambulanţă implicată într-un accident rutier la Sibiu. Ce a făcut un șofer de 28 de ani
Autorităţile sanitare, în alertă. Carne de porc dintr-o zonă de risc cu pestă, în România
Momentul în care un pensionar din Brăila a realizat că e păcălit. Cum s-a dat de gol escrocul
ancheta frizerie Targu Jiu
Legiștii au stabilit cauza morții tânărului dintr-o frizerie. Ce arată necropsia
Alertă de siguranţă alimentară. Grăsimi hidrogenate, vândute pe post de brânzeturi
”Mi-ați salvat familia”. Doi polițiști români, eroi în Italia după ce au salvat mai multe persoane
Ce a făcut un tânăr din Botoșani după ce a spart o biserică
Impact violent între 3 mașini, în Hunedoara. O gravidă și două fetițe, între răniți
”Regele Cioabă”, ultima metodă inventată de hoți. Cum a rămas o femeie fără 3.700 lei