Scandal intr-o scoala din judetul Bacau. Un invatator este acuzat ca ar fi supus un elev de 10 ani la perversiuni sexuale

12-05-2014 14:14


Acuzatii grave fata de un invatator dintr-o comuna din Bacau. Mama unuia dintre elevii pe care ii medita la el acasa sustine ca barbatul in varsta de 59 de ani l-ar fi supus pe fiul ei la perversiuni sexuale.

Copilul de zece ani venea sa se pregateasca la matematica si, dupa una dintre lectii, a relatat acasa scene revoltatoare.

Totul s-ar fi petrecut in casa invatatorului, iar baiatul, elev in clasa a patra, a povestit acasa ca dascalul s-ar fi dezbracat in fata lui si i-ar fi cerut apoi sa faca si el acelasi lucru.

Copilul a fugit imediat si i-a povestit speriat mamei sale toata scena. Iar femeia a mers la politie si a depus o plangere impotriva invatatorului.

Oamenii din sat spun ca barbatul a avut o viata grea, a fost crescut intr-un orfelinat, si ca sunt uimiti de aceste acuzatii, intrucat pana acum invatatorul se purta ireprosabil cu elevii. Deocamdata, dascalul este la audieri, iar baiatul va fi consultat si de medici legisti, pentru a se vedea daca nu cumva a fost supus unor agresiuni.

Anchetatorii au stat duminica seara de vorba cu invatatorul si au cautat acasa la el indicii care sa probeze acuzatiile femeii. Intre timp, cunoscutii invatatorului au aflat socati vestea ca omul este anchetat pentru perversiuni cu minori, iar politistii il suspecteaza de viol.

"Era foarte atasat de copii. Facea activitati, cantece, dansuri. Iubea copiii foarte, foarte, foarte mult. Era un invatator-exemplu", a declarat o fosta colega a barbatului.

"Am avut si eu nepoti la el la scoala care acum sunt intr-a 5-a, dar nu am auzit nimic nici de la baiat nici de la fata", spune si Ilinca Brasoveanu, vecina.

"Am avut 3 nepoti pe care i-am crescut eu. Au fost la dumnealui din clasa 1 pana intr-a 4-a. Nu am avut probleme cu dumnealui. Dumnealui a fost un om care explica foarte frumos. Ne chema la sedinte. Pot sa spun ca niciodata nu am avut probleme cu dumnealui", spus si Agurita Atanasiu, o alta vecina.

Narcisa Butnaru - IJP Bacau: "In urma primelor cercetari efectuate, politistii au intocmit dosar penal sub aspectul savarsirii infractiunii de viol si urmeaza sa stabileasca atat veridicitatea aspectelor sesizate, cat si imprejurarile in care s-a comis fapta."

Conducerea scolii asteapta rezultatele anchetei inainte sa ia masuri grave impotriva invatatorului.

"Daca se va dovedi ca este vinovat cadrul didactic, sanctiunile administrative luate de catre scoala vor fi de nivel maxim, pana la desfacerea contractului de munca", a declarat Gabriela Sotcan, inspector scolar general.

Invatatorul de 59 de ani este audiat astazi la Parchetul de pe langa judecatoria Bacau.

 

VIDEO PROTVPLUS.RO