Creatura care a băgat spaimă într-un sat din Galați: "N-am mai văzut niciodată așa ceva"

Ultima actualizare: 22-05-2020 18:10

Locuitorii unui sat din Galați au tras spaima vieții lor: au crezut că o hienă le atacă în mod repetat animalele din gospodării.

O patrulă improvizată din ciobani fără teamă a mers pe urma arătării, pe care au și omorât-o...de teamă.

Au aflat de la medicii veterinari și vânători că bietul animal era, de fapt, un câine, care suferea de o boală care l-a lăsat fără blană.

"E mare, bă! (...) Nu te da aproape de el că nu știi ce boala are! Ia uite ce pute a sălbăticiune!", au spus oamenii.

Alarma a fost dată de ciobanii din sat. Ei au observat că lipseau miei din turma, dar s-au gândit inițial că s-au rătăcit prin pădure. Abia când au văzut sălbăticia cu botul însângerat și-au dat seama că animalul a făcut prăpăd.

"Pe acolo o sărit, mi-o luat mieii", spune unul dintre localnici.

Lucian Timoș, cioban: "Nu știu ce animal era, că n-am văzut niciodată. Mi-o mâncat miei, i-am dat acolo foc, în vale. N-avea păr pe el, numai pe cap, ca o coamă. (...) Nu-i câine, domnule, are niște dinți! Și a sărit aici în drum și la cioban! L-am prins, aici, în drum. Noi veneam cu oile, să le băgăm înăuntru și el venea din urmă. Băietul acela, care-l am la oi, era să sară-n gâtul lui. O dat cu bățu-n el. (...) Când veneam cu oile la deal, el venea din urmă. Mă, ce dracu-i mă asta?! Eu n-am văzut nicodată. Am zis întăi că-i câne! Ce câne, mă, când s-o zvârlit deodată așa… Are două rânduri de dinți."

La fața locului, au ajuns rapid și câțiva vânători, convinși că au de-a face cu o hienă. S-au apucat să gândească traseul fiarei.

Adrian Alexandru, AJVPS GALAȚI: "După toate probabilitățile este vorba despre o hienă. Un animal care trăiește în Africa. Noi ne-am consultat cu specialiștii noștri și am ajuns la concluzia că acest animal a venit probabil din Republica Moldova, a traverast Prutul și s-a aciuat la aceasta stănă."

Biologii care au văzut imaginile spun însă că au avut de-a face cu un câine care suferă de o boală de piele. De aici, asemănarea cu hienele.

Mădălin Șerban, biolog: "Din imaginile pe care le-am privit consider că nu este o hienă pentru că structura corpului este total diefrită la hiene, au capul masiv, altfel de dentiție. Sigur, arată foarte ciudat. Părerea mea, este vorba de un câine sălbăticit, masiv ce-i drept, care suferă de o boală a pielii, mai mult ca sigur, o formă de râie. Hienele atacă în haită, trăiesc în haită, nu în mod solitar. Deci, sunt mai multe indicii că nu este vorba despre o hienă."

Totuși, localnicii se tem, așa că le-au cerut autorităților să verirfice pădurile din zonă.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO