Şase poliţişti acuzaţi că ar fi bătut un adolescent: “I-au spart arcada”

Ultima actualizare: 28-11-2018 10:13

Şase poliţişti din judeţul Vaslui sunt acuzaţi de agresiune, după ce ar fi bătut un tânăr de 16 ani. Părinţii acestuia susţin că agenţii l-au lovit în urma unui scandal iscat între el şi câţiva prieteni.

Încătuşat, acesta a fost dus la postul de poliţie şi amendat. Între timp, a fost începută o anchetă, după ce pe internet a apărut o înregistrare video făcută de martori.

Totul a început după un conflict între tânărul de 16 ani şi prietenii săi, aflaţi la un eveniment în sat. Echipajele de poliţie erau în zonă şi au intervenit rapid, iar scenă a fost surprinsă de un martor cu telefonul.

Rude: "Era speriat de tot, era galben, schimbat la faţă. Era moale. făcea poliţia ce voia cu el. l-au legat prima dată de gard. Se vede pe filmare. După, i-au dat drumul şi l-au băgat în maşină."

Părinţii copilului spun că în urma altercaţiei, agenţii l-au agresat şi vor să depună plângere împotriva lor.

Vasile Alexandru, tatăl adolescentului: "L-au luat de gât, l-au lăsat fără aer. I-au pus două perechi de cătuşe, l-au legat de gard, i-au spart arcada. În maşină, băiatul mi-a spus că i-au dat pe sub coaste. Trebuia să îl fi luat cu binele, să îl fi dus la post, să caute părinţii, are părinţi. Discutam. Vorbeam."

Localnicii susţin că poliţiştii nu au procedat corect.

Localnic: "Şeful de post i-a dat cu pumnul în ochi. Poliţiştii într-un fel au vrut să facă linişte,dar nu trebuia să îl lovească. S-au suit călare şi l-au bătut."

Primarul considera însă că poliţiştii şi-au făcut datoria, din moment ce tânărul era pus pe scandal.

Ionel Iordache, primar: "Nu l-au bătut. Când a vrut să se smucească din mâinile lor, s-a dus cu capul în gard, nu a fost bătut."

Silvia Manta, purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui: "Imediat ce comanda IPJ a luat la cunoştinţă de imaginile apărute în spaţiul public, au fost dispuse verificări prin compartimentul de control intern."

Atât poliţiştii, cât şi martorii urmează să fie audiaţi.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO