Șaorma cu de toate, cel mai apreciat preparat pe litoralul românesc. "E cel mai bun lucru de aici"
Românii aflați în concediu și fără grija postului au votat. Șaorma cu de toate este cel mai apreciat preparat. De pe litoralul românesc.
Unii au reinventat clasica lipie cu carne și au adăugat legume coapte și bulgur ori, calamar și tzatziki pentru clienții care au nostalgia Greciei.
Există inclusiv șaorma dulce, adică o clătită în care intră, de-a valma înghetată, ciocolată și fructe.
Alegeri 2024
21:23
Ciolacu reafirmă că, dacă este ales preşedinte, l-ar desemna premier pe Bolojan şi că îşi doreşte o coaliţie cu PNL
20:58
Marcel Ciolacu este favorit clar pentru câștigarea alegerilor pe platforma pe care s-a pariat masiv în favoarea lui Trump
17:04
Cum văd străinii alegerile prezidențiale din România. ”De 20 de ani trebuie să alegem răul cel mai mic”
16:02
George Simion, președintele AUR, a votat la Roma: „Vin aici să votez din respect pentru toţi românii”
Cât costă o șaorma medie pe litoral
Pe litoral, șaormeriile sunt cele mai căutate locuri de unde îți poți cumpăra mâncare la ora prânzului. O șaorma medie costă 27 de lei iar una mare 30.
Reporter: "Câte șaorme vindeți pe zi?".
Eusmi Selcin, vânzător șaorma: "Sincer să fiu, fac 500 de șaorma singur pe zi".
Cei care dețin astfel de fast-food-uri au învațat repede ce își doresc românii. Cea mai vândută șaorma este cea cu de toate indiferent că este preparată cu carne de pui sau de vită.
Turist: "Cu de toate, da, fără ceapă".
Reporter: "De ce șaorma?".
Turist: "Pentru că briza mării, apa ne trage, ne împinge să mâncăm ceva consistent,șaorma mi se pare un meniu foarte consistent".
Reporter: "Cât de des mănânci șaorma?".
Turist: "O data la două zile".
Reporter: "De ce?".
Turist: "Pentru că e cel mai bun lucru de pe litoral".
Reporter: "E ieftină?".
Turist: "Da, accesibil".
Copil: "E foarte bună".
Reporter: "Cu ce mănânci șaaorma?".
Copil: "Cu sos, cu ketchup, sos de usturoi și în afară de roșii și sos picant".
A apărut șaorma reinventată
Turiștii care își petrec vacanța pe litoral găsesc și șaorma reinventată. Bucătarii turci, spre exemplu, combină celebra lipie cu carne tocata de vită, foarte bine condimentată, cu vinete, roșii și ardei gras. Cel mai important, totul trebuie să fie rumenit pe jar bine încins.
Reporter: "De ce se aruncă ceapa în jar?".
Croitoru Grigore, vânzător: "Datorită focului îi dă cărnii un alt miros, îi dă un miros de fum, îi schimbă gustul, îi face gustul mult mai ars cee ace clientului nu îi va plăcea niciodată și tocmai de asta cu ceapă stingem, îi va da un miros de prospețime".
Nici grecii nu se lasă mai prejos.
Reporter: "E o rețetă grecească specială?".
Lucky, bucătar: "Da. Avem calamar, sos tzatziki, iar asta e salata politiki. E din varză, morcovi, ardei roșu, pătrunjel și lămâie".
Avem clătite cu de toate
Și la capitolul desert găsim tot șaroma.
Turist: "Fructe, Nutella".
Reporter: "De ce cu de toate?".
Turist: "E bună combinați asta așa mai multe gusturi, amestecate".
Bianca Hristache, vânzătoare clătite: "Cremă de ciocolată, fructie la alegere, în plus clienții pot adăuga nucă, biscuiți, merisoare, stafide, fiecare cu gusturile lui".
Daca vreți și șaorma dulce o să dați în plus încă 28 de lei.