Sandu si Dragomir ar putea fi condamnati pentru dezafilierea Universitatii Craiova. Procurorii DNA cer pedeapsa maxima

Ultima actualizare: 28-05-2016 06:58

Tribunalul Bucuresti ar putea da miercuri verdictul intr-unul dintre cele mai controversate episoade din fotbalul romanesc, transformat intr-un dosar penal de anvergura: dezafilierea Universitatii Craiova.

O afacere din care ar fi pierdut nu doar patronul clubului, ci si statul. Iar protagonisti sunt Mircea Sandu si Mitica Dragomir.

La vremea respectiva, Universitatea Craiova era patronata de Adrian Mititelu. Acesta era pe atunci in conlict cu un fost antrenor al echipei, Victor Piturca. Dupa acest conflict, Comitetul Executiv al FRF a decis excluderea “Stiintei” din randul echipelor profesioniste, mai ales ca Mititelu declansase o serie de proceduri judiciare impotriva sefilor fotbalului romanesc. Asa incat, la solicitarea lui Mircea Sandu si Mitica Dragomir, Universitatea Craiova a fost exclusa.

Acum a venit momentul ca Tribunalul Bucuresti sa dea un verdict in acest caz, in care cei doi fosti sefi ai FRF si LPF au fost acuzati de abuz in serviciu si sustragere de sub sechestru, deoarece aceasta decizie a dus la pierderea a aproape 40 de jucatori ai echipei, care la acel moment erau pusi sub sechestru pentru plata unei datorii la Fisc. Prejudiciul era estimat la vremea respectiva la peste 15 milioane de lei.

La ultimul termen al procesului, procurorul de sedinta a cerut judecatorilor ca Mircea Sandu si Dumitru Dragomir sa fie condamnati la pedeapsa maxima pentru infractiunile comise si aplicarea unui spor de pedeapsa. Reprezentantul DNA a solicitat si ca Federatia Romana de Fotbal sa fie sanctionata cu amenda penala.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO