Salvamontistii au urcat 4 ore ca sa ajunga la un cioban cu probleme de sanatate. Ce bause barbatul inainte sa i se faca rau

Ultima actualizare: 04-08-2016 07:23

Este canicula asa ca majoritatea romanilor s-au retras la munte, in cautare de putina racoare. Iar accidentarile sau operatiunile de salvare nu au intarziat sa apara.

Un cioban de 57 de ani din comuna Godeni, care lucra la stana de pe Muntele Netotu din masivul Fagaras, a sunat pentru a cere ajutorul salvamontistilor, deoarece i se facuse rau. Echipa de salvare de la Salvamont Nucsoara a ajuns cu greu la el, dupa un urcus de mai bine de 4 ore., Cand salvamontistii au ajuns la stana, ceilalti ciobani le-au spus ca barbatul bause un litru de cafea inainte de a se simti rau. 

Omul a fost luat pe targa de viceprimarul din Nucsoara impreuna cu directorul seminarului teologic din Curtea de Arges, ambii fiind voluntari la Salvamont. Au incercat sa il coboare la baza muntelui, unde ii astepta o ambulanta, dar ciobanul s-a stins din viata. Expertii IML vor stabili cauza decesului.

Echipele de salvamontisti din Busteni au intervenit pentru a-i ajuta pe doi turisti aflati pe trasee diferite. Unul dintre ei si-a luxat piciorul, iar pe celalalt l-a rapus oboseala. Potrivit sefului Serviciului Salvamont Busteni, Gheorghe Haiduc, echipele de salvamontisti au fost solicitate sa intervina pentru recuperarea unui barbat de aproximativ 40 de ani care a cazut si si-a rupt piciorul in timp ce se afla pe traseul Jepii Mici din Masivul Bucegi. Acesta va fi coborat pe targa, urmand a fi preluat de o ambulanta de la Cabana Piatra Arsa.

De asemenea, salvatorii montani au plecat pe munte pentru a recupera un alt barbat aflat pe traseul Bucsoiului, care a anuntat ca este epuizat fizic, astfel ca nu mai poate inainta.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO