Said Baaklini, condamnat definitiv la inchisoare cu executare in dosarul UCM Resita

Ultimul update: Luni 21 Decembrie 2015 07:16
Data publicarii: Vineri 18 Decembrie 2015 18:31
Categorie: Actualitate
Said Baaklini

Curtea de Apel Bucuresti a decis vineri condamnarea la 4 ani si 6 luni de inchisoare a lui Said Baaklini pentru tentativa la stabilirea, cu rea credinta, de catre contribuabil a impozitelor, taxelor sau contributiilor.

Urmarea faptelor era obtinerea unor sume de bani cu titlu de rambursari de TVA si asociere in vederea savarsirii infractiunii, in dosarul UCM Resita, potrivit judecatorilor.

"Cu privire la inculpatul Bogatu Eugen, inlatura aplicarea dispozitiilor (...), privind suspendarea sub supraveghere a executarii pedepselor principala si accesorie, astfel ca pedeapsa rezultanta de 2 ani si 6 luni inchisoare se executa in regim de detentie. (...) Respinge, ca nefondate, apelurile declarate de apelantii-inculpati Chebutiu Adrian si Preda Coriolan-Adrian, precum si de apelantul-intimat-inculpat Bogatu Eugen impotriva aceleiasi sentinte penale", se arata in decizia CAB, citata de Agerpres.

Potrivit unui comunicat al DNA din 10 februarie 2011, Said Baaklini, asociat si administrator la SC Libarom Agri SRL, a fost deferit justitiei pentru tentativa de stabilire cu rea-credinta, de catre contribuabil, a taxelor, avand ca rezultat obtinerea, fara drept, a unor sume de bani cu titlu de restituiri de la bugetul de stat; asociere in vederea savarsirii faptei mentionate anterior.

In acelasi dosar au fost trimisi in judecata, pentru complicitate la infractiunile savarsite de Baaklini, presedintele consiliului de administratie si director general al SC UCM Resita SA, Adrian Chebutiu, si directorul executiv al aceleiasi societati, Adrian Preda, precum si directorul Directiei Domenii Portuare din cadrul Companiei Nationale Administratia Porturilor Maritime (CNAPM) Constanta SA, Eugen Bogatu, acuzat de infractiunile favorizarea infractorului si intermediere de operatiuni comerciale de catre persoana care, in virtutea atributiilor de serviciu, are obligatia de a supraveghea si controla un agent economic privat, daca fapta este de natura de a-i aduce direct sau indirect foloase necuvenite.

In rechizitoriul intocmit, procurorii au retinut ca la data de 31 august 2010, ca rezultat al unei intelegeri anterioare, SC UCM Resita SA a emis o factura din care rezulta ca ar fi vandut catre SC Libarom Agri SRL un numar de patru motoare contra sumei totale de 250 de milioane de euro plus TVA.

DNA precizeaza ca factura a fost emisa pe baza unui contract continand obligatii fictive pentru cei doi contractanti, iar motoarele respective erau intr-o avansata stare de degradare, nu erau functionale, erau alcatuite din piese uzate, demontate de la alte instalatii.

Procurorii au constatat ca, pentru a realiza stabilirea taxelor (TVA) care ar fi condus la obtinerea, fara drept, a unor sume de bani sub forma de restituiri din bugetul de stat, inculpatul Baaklini a fost ajutat de inculpatul Chebutiu.

DNA mai precizeaza ca, pe 26 noiembrie 2010, in portul Constanta, marfa cumparata a fost incarcata pe o nava avand ca destinatie Republica Guineea, insa exportul efectiv a fost impiedicat de interventia parchetului.

Said Baaklini Seymour Hersh, jurnalist castigator al premiului Pulitzer

Sursa: Agerpres

Marius Craciun zis ”Stripăru”, locotenent al interlopului Ion Clamparu, condamnat la 8 ani de inchisoare
Marius Craciun zis ”Stripăru”, locotenent al interlopului Ion Clamparu, condamnat la 8 ani de inchisoare
Tanarul din Gorj care a stat nevinovat 9 luni in inchisoare va fi despagubit. Initial, primise o condamnare de 22 de ani
Tanarul din Gorj care a stat nevinovat 9 luni in inchisoare va fi despagubit. Initial, primise o condamnare de 22 de ani
Roman condamnat de urgenta la inchisoare in Ungaria pentru trafic de persoane. Intentiona sa duca in Germania 6 imigranti
Roman condamnat de urgenta la inchisoare in Ungaria pentru trafic de persoane. Intentiona sa duca in Germania 6 imigranti
VIDEO PROTVPLUS.RO
Donald Trump, Kim Jong Un
Al doilea summit între Donald Trump și Kim Jong-Un, anunțat oficial de Casa Albă
O adolescentă din Oradea amenința că se aruncă de la etaj: ”Sunt sechestrată”
Doi adolescenţi de 15 şi 16 ani din Vrancea au spart şcoala. Ce au furat
Atenție cui donați bani pentru îngrijirea animalelor. Gestul șocant al unui îngrijitor
Un clujean supărat pe păcănele a făcut dezastru cu ciocanul într-o sală de jocuri
Ministrul Bădălău spune că trenează ancheta privind spargerea locuinţei sale
Prinţul Philip
Declarația prințului Philip după accident. Britanicii spun că nu ar trebui să mai conducă
Reacția conducerii școlii din Craiova după scenele revoltătoare filmate
Doar opt zile a fost deschisă anul acesta pârtia Cocoș. Cât a încasat primăria
A început vânătoarea de la Balc. Mașinile miliardarilor invitați, dezinfectate la intrare
România, în pragul unei epidemii de gripă. Bilanţul negru al deceselor a ajuns la 18
Bărbatul care a agresat un bărbat de 75 de ani, în scara unui bloc, a fost prins