S-a baricadat cu copilul în casă. A fost nevoie de intervenția trupelor speciale. Este cercetată penal

Ultima actualizare: 14-01-2020 12:16

Incident dramatic într-o familie din Brașov. Un băiețel de doar șase ani și jumătate a fost închis în casă și supus de propria mama la ore întregi de calvar.

UPDATE ora 12.15. Femeia care s-a baricadat, luni, în locuinţa sa din Ghimbav împreună cu fiul ei este cercetată penal pentru ameninţare şi lipsire de libertate.

Potrivit unui comunicat al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Braşov, copilul este acum cu tatăl său, cetăţean italian, care intenţionează să-l ducă în Italia.

"Copilul, în vârstă de şase ani şi jumătate, este în acest moment în siguranţă. A fost dus, azi-noapte, (luni spre marţi n.r.) cu ambulanţa la Spitalul de Copii, unde a fost evaluat din punct de vedere medical. Copilul este clinic sănătos şi s-a recomandat consult psihologic/psihiatric de specialitate. Acum minorul se află împreună cu tatăl său. Tatăl a declarat specialiştilor noştri că se va ocupa de creşterea şi îngrijirea copilului şi că va părăsi România, împreună cu fiul său, în momentul în care situaţia se va clarifica", au precizat reprezentanţii DGASPC Braşov, conform comunicatului.

Femeia de 39 de ani, însoţită de poliţişti, a fost dusă, de asemenea, la spital, după ce reprezentanţii autorităţilor, prezenţi, luni, la locuinţa femeii, au reuşit să intre în imobil în condiţii de siguranţă.

"Conform informaţiilor primite telefonic de la reprezentanţii Poliţiei Ghimbav, femeii i s-a întocmit dosar penal pentru ameninţare şi lipsire de libertate în mod ilegal. DGASPC Braşov va asigura în continuare minorului şi tatălui acestuia consiliere de specialitate medico-psiho-socială", se mai arată în comunicat.

Știre inițială:

Femeia s-a baricadat în locuință, a luat mai multe arme albe cu ea și a amenințat că îi va face rău celui mic.

Venise cu copilul, de ceva vreme, din Italia acasă, în localitatea Ghimbav din județul Brașov, iar rudele au observat că aceasta avea un comportament bizar.

Abia azi-noapte, după 15 ore de amenințări și încercări de negociere, copilul a fost scos din casă, în brațele tatălui, un cetățean italian.

Femeia de 39 de ani se baricadase în casă de dimineață și ar fi luat cu ea arme albe, amenințând că i-ar face rău celui mic, dacă îl ia cineva de lângă ea. L-a primit în casă doar pe tatăl copilului, însă, potrivit martorilor, nu l-ar fi lăsat să se apropie de minor.

Martor: „A ridicat perdeaua și am văzut că era cu copilul. Îl ține sechestrat de mai mult timp, nu-l lasă să se ducă nici la grădiniță. Tatăl copilului a venit acum din Italia, vrea să ia copilul”.

Mihai Priboi, director general adjunct al DGASPC Brașov: „Copilul a avut toată ziua apă și hrană, date de părințîi mamei, de bunici”.

Nici mascațai care patrulau prin curte, nici negociatorul care a stat la geam nu au impresionat-o pe femeie. Abia târziu în noapte au reușit autoritățile să între în încăperea în care se aflau cei trei.

Alina Ivan, purtător de cuvânt IPJ Brașov: „Echipele de polițiști s-au mobilizat, s-au deplasat la fața locului, împreună cu luptătări din cadrul SAS, precum și cu un negociator din cadrul instituției noastre”.

Potrivit apropiaților, de ceva vreme mama trecea prin stări depresive și refuză să iasă din casă cu copilul. Se întorsese din Italia și a rămas aici, împreună cu cel mic .

Autoritățile au fost sesizate chiar de bunicul copilului, încă de luna trecută, însă mama a refuzat în repetate rânduri să comunice.

Lidia Mailat, purtătorul de cuvânt al DGASPC Brașov: „În a două parte a lunii decembrie, bunicul matern a sesisat la telefonul copilului că fiica lui, împreună cu nepotul, nu vor să iasă din casă și stau acolo. Mama a refuzat să iasă”.

Oamenii legii urmează să stabilească dacă femeia avea discernământ în momentele în care a săvârșit aceste acțiuni, iar în urmă unei anchete sociale se va stabili dacă mai poate avea grijă de copil.

 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO