Romașcanu: ”Acest Guvern incompetent și criminal e de vină pentru această criză fără precedent”

Dată publicare: 30-07-2020 16:29
Dată actualizare: 30-07-2020 16:50


romascanu

Purtătorul de cuvânt al PSD, Lucian Romaşcanu, a declarat joi că Guvernul a scăpat situaţia pandemiei de sub control iar preşedintele Klaus Iohannis dă vina pe PSD.

"Domnul Iohannis minte, aşa cum a făcut şi ieri. După ce Guvernul lui a pierdut controlul pandemiei, acum Iohannis a pierdut şi controlul raţiunii. A avut o ieşire necontrolată la televizor, extrem de nervos, după dezastrul declaraţiei de ieri, unde a fost criticat de toată lumea. Toată România s-a săturat să audă acceaşi placă obosită - PSD e de vină. Ne-am plictisit ca după mai mult de 9 luni de când şi-a pus Guvernul lui să auzim că alţii sunt vinovaţi. Să fie clar: vinovat este Iohannis şi Guvernul PNL. (...) Guvernul PNL a scăpat situaţia de sub control cu pandemia. Ei controlează DSP-urile, ei au Ministerul Sănătăţii, ei conduc Ministerul de Interne şi nu fac nimic. (...) Acest Guvern incompetent şi criminal este de vină pentru această criză fără precedent", a spus Romaşcanu la sediul central al PSD.

El a adăugat că "a doua minciună" a preşedintelui este legată de calendarul depunerii şi votării legii privind carantinarea şi izolarea.

"Guvernul trebuia să trimită legea privind carantinarea şi izolarea imediat după 25 iunie, când s-a pronunţat Curtea Constituţională. Era evident că este vorba despre încălcarea articolului 53 din Constituţie privind limitarea drepturilor fundamentale, iar aşteptarea până la motivarea Curţii nu este decât o explicaţie a incompetenţei şi a eşecului. Au trimis legea abia pe 6 iulie şi pe 7 iulie a ajuns în Parlament. Pe 9 iulie, în mai puţin de 48 de ore, a fost adoptată de Camera Deputaţilor pentru a ne mişca cu rapiditate. Însuşi preşedintele Iohannis a spus că este nevoie de dezbatere pe această lege, cu atât mai mult cu cât legea pe care a trimis-o Guvernul era o lege a abuzurilor, pe care Senatul a corectat-o", a afirmat acesta.

Sursa: Agerpres


VIDEO PROTVPLUS.RO