Romanii au protestat atat in Piata Victoriei, cat si in Piata Constitutiei sau la Paris. "Sa se lase de prostii"


Ultimul update: Joi 16 Martie 2017 07:16
Data publicarii: Luni 13 Martie 2017 07:45
Categorie: Stiri actuale

Romanii au iesit duminica seara din nou in strada, la Bucuresti. Oamenii au marsaluit din Piata Victoriei pana in Piata Constitutiei si si-au strigat nemultumirile - de aceasta data, in fata Palatului Parlamentului.

Protestatarii nu sunt de acord cu amendamentele aduse de senatorul PSD, Serban Nicolae, la proiectul de lege al gratieri
Protestatarii s-au strans in Piata Victoriei, apoi au pornit in mars, spre Piata Constitutiei.

Barbat: "Sa se lase de prostii si de aranjamente penibile. Serban Nicolae sa retraga toate amendamentele pe care vrea sa le aduca la legea privind detinutii si conditiile de detentie."

Pret de cateva minute, multimea s-a oprit in Piata Universitatii, unde a tinut un moment de reculegere in amintirea victimelor de la Revolutie si a intonat imnul national.

Barbat: "Hotia care a incercat sa fie legiferata in continuare simt ca ameninta de undeva si vreau sa se vada ca oamenii sunt activi si vigilenti in strada."

Usor, usor, protestul se muta in fata Parlamentului. Dupa aproape doua ore de marsaluit pe marile bulevarde din centrul Capitalei, multimea ajunge in aceste momente in Piata Constitutiei.

Barbat: "Nu sunt de acord cu gratierea si alte slabiciuni in lupta anticoruptie."

Tanar: "Lupta s-a mutat din Piata Victorie in Piata Constitutiei. Guvernul a facut cativa pasi inapoi, Parlamentul cativa pasi inainte, prin purtatorul sau de msej, Serban Nicolae."

Barbat: "Daca ne uitam ce s-a intamplat in ultima saptmana in spatiul public face referire strict la Ordonatanta 13, domnul Serban Nicolae a deschis cutia pandorei."

Manifestatia s-a incheiat dupa aproximativ 4 ore, fara incidente.

Demonstratii au fost si in alte mari orase din tara, dar si la Paris. Romanii - "inarmati" cu pancarte si steaguri - s-au strans pe esplanada din fata turnului Eiffel.

VIDEO PROTVPLUS.RO