Român condamnat la închisoare pe viață în Italia. Ce orori a comis în urmă cu 6 ani

Ultima actualizare: 07-07-2020 11:13
Român condamnat la închisoare pe viață în Italia. Faptele groaznice pentru care le-a făcut
Getty

Un român a fost condamnat la închisoare pe viață în Italia, după ce a violat o femeie și l-a ucis în bătaie pe iubitul acesteia. Inițial, criminalul a primit 20 de ani de închisoare.

 

Românul Ionuț Alexa, în vârstă de 36 de ani, a fost condamnat pe 6 iulie la închisoare pe viață pentru că, în octombrie 2014, a violat o tânără italiancă și l-a omorât în bătaie pe iubitul acesteia, scrie L’Occhio di Salerno.

Atacul a avut loc pe 4 octombrie 2014, pe via Idrovora, din localitatea Battipaglia. Natalino Migliaro, de 30 de ani și Francesca, iubita acestuia, se aflau într-o mașină când au fost atacați de doi indivizi cu fețele acoperite.

Fata a fost violată, în timp ce Natalino a fost bătut atât de tare de Ionuț Alexa încât, după două luni petrecute prin spitale și centre de reabilitare, a decedat.

 

Arestat la 7 luni de la comiterea faptelor

 

Românul a plecat de la locul faptei cu poșeta femeii și cu telefoanele celor două victime.

Românul a fost arestat în 2015, la peste șapte luni de la momentul agresiunii, în urma cercetărilor criminaliștilor care au stabilit compatibilitatea între lichidul biologic ridicat de pe hainele femeii şi profilul ADN al românului.

A fost condamnat în primă instanță, în 2018, la 20 de ani de închisoare dar procurorul general Leonida Primicerio a făcut recurs, iar Ionuț Alexa a fost condamnat definitiv la închisoare pe viață.

 

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO