Robu: Dintr-o logica idioata, primarii nu beneficiaza de majorari salariale. Un primar ar trebui sa castige 5.000 de euro

Primarul Timisoarei, Nicolae Robu

Primarul Timisoarei, Nicolae Robu, s-a declarat, marti, nemultumit ca, ”dintr-o logica idioata”, primarii nu beneficiaza de majorari salariale, ci doar functionarii publici.

Nicolae Robu (PNL) a declarat, marti, intr-o conferinta de presa, ca primarii nu sunt rasplatiti in functie de performante., relateaza news.ro.

”Sunt nemultumit ca, dintr-o logica idioata, nu beneficiaza (de majorari salariale – n.r.) si primarii, ci beneficiaza doar functionarii publici, doar persoanele angajate in aparatele institutiilor publice locale. Deci, raspunzi de toate proiectele europene, dar nu ai voie sa primesti bonus pentru gestiunea cu succes a acestor proiecte. Eu am venit cu aceasta idee, sa existe o retributie fixa, poate fi cea de acum, dar la care sa ti se adauge bonusuri in functie de performante. Pot sa devin inca o data impopular prin faptul ca vreau salariu mai mare. Consider ca, la nivelul unui primar al unui oras atat de complex cum e Timisoara, un primar ar trebui sa castige aproximativ 5.000 de euro pe luna, 4.000-5.000 de euro pe luna. Cam acesta ar fi nivelul normal de castig la munca depusa, desigur in coroborare cu performante. Eu discut din perspectiva mea, cu performantele pe care le-am obtinut si cred ca trebuie un alt nivel de rasplata pentru ele, nu zero rasplata cum e acum”, a declarat primarul municipiului Timisoara.

Edilul a mai precizat ca Primaria Timisoara va trebui sa faca un efort financiar de noua milioane de lei lunar pentru a achita salariile functionarilor publici. ”In momentul in care tu, ca guvern, vii si creezi o cheltuiala la nivelul administratiei publice locale, ar fi fairplay sa oferi si fonduri. Ce trebuie facut este sa se mareasca cota din impozitul pe venitul global care ramane la bugetele locale de la 41,75% la 45%. In loc sa se duca toti banii la bugetul centralizat, o sa se duca ceva mai putin, cam cat s-a majorat. Sper sa se ralieze toti primarii din Romania. Ce cer eu este ca acea cota din impozitul pe venitul global ce ramane la bugetul local sa creasca”, a declarat Robu.

Potrivit declaratiei sale de avere, publicata pe site-ul Primariei Timisoara, salariul lunar al edilului este de 5.700 lei, adica aproximativ 1.255 de euro.
 

Citește și
gunoi orsova
Orasul care este pe cale sa se transforme intr-un morman urias de gunoaie. Localnic: "Toti se minuna in ce mizerie stam"
„Ce se întâmplă e nebunie curată. Și-au ieşit din minţi. Sunt ruşinea Rusiei”. Omul interzis în Rusia lui Putin vine la București
Articol recomandat de sport.ro
O tânără gimnastă murit la doar 17 ani. "A luat-o de lângă noi în doar 24 de ore"
O tânără gimnastă murit la doar 17 ani. "A luat-o de lângă noi în doar 24 de ore"
Citește și...
Un primar de comuna din Prahova vrea in schimb de experienta la Las Vegas:
Un primar de comuna din Prahova vrea in schimb de experienta la Las Vegas: "Bai, oamenii aia nu merg doar la pacanele"

Primarul din Brebu si alti trei angajati ai primariei vor sa viziteze America. Ar fi vorba despre un schimb de experienta cu administratia locala din Las Vegas, Orlando si Miami, iar pentru calatoria de 10 zile Consiliul Local a alocat 45.000 de lei.

Orasul care este pe cale sa se transforme intr-un morman urias de gunoaie. Localnic:
Orasul care este pe cale sa se transforme intr-un morman urias de gunoaie. Localnic: "Toti se minuna in ce mizerie stam"

Orsova risca sa se transforme intr-un morman urias de gunoaie. De la mijlocul lunii ianuarie, firma de salubritate nu a mai golit tomberoanele pentru ca nu a fost aprobata o dublare a tarifelor.

Miting de sustinere pentru Guvern, la Targoviste. Un primar PSD s-a suparat pe colegi:
Miting de sustinere pentru Guvern, la Targoviste. Un primar PSD s-a suparat pe colegi: "Ba, dobitocilor, nu sunt actor!"

Mii de membri si simpatizanti ai PSD au participat la un miting organizat de PSD Dambovita in centrul orasului Targoviste.

Cum a asfaltat un fost primar drumul care ducea catre iubita sa. STENOGRAME:
Cum a asfaltat un fost primar drumul care ducea catre iubita sa. STENOGRAME: "Ma, iubitu', cum poti fi atat de bou?"

Detaliile unui nou caz de abuz in serviciu revolta opinia publica: este vorba despre modul in care fostul primar al Pitestiului, Tudor Pendiuc, a ordonat asfaltarea drumului privat din fata casei iubitei sale.

Recomandări
Israelul a atacat Iranul. Presa iraniană anunță că „nu au fost raportate daune sau explozii la scară largă”
Israelul a atacat Iranul. Presa iraniană anunță că „nu au fost raportate daune sau explozii la scară largă”

Israelul a lansat joi noapte un atac asupra Iranului, după acțiunea din weekend asupra teritoriului său. Explozii puternice s-au auzit în centrul țării, în orașul Isfahan, în apropierea unei baze militare.

Moment istoric la căile ferate. S-a lansat în sfârșit licitația de 300 de milioane de euro pentru un tronson foarte aglomerat
Moment istoric la căile ferate. S-a lansat în sfârșit licitația de 300 de milioane de euro pentru un tronson foarte aglomerat

Compania Națională de Căi Ferate CFR SA a lansat vineri licitația pentru modernizarea căii ferate Constanța-Mangalia, după mai multe amânări.

Cristian Pîrvulescu: A fost un atac ”farmaceutic”al Israelului, Iranul se va preface că nu a existat nimic
Cristian Pîrvulescu: A fost un atac ”farmaceutic”al Israelului, Iranul se va preface că nu a existat nimic

Israelul a lansat vineri dimineață un atac asupra Iranului, după atacurile iraniene asupra teritoriului său de la sfârşitul săptămânii trecute.