Escu, robotul dotat cu inteligenţă artificială şi o doză de umor. Gluma spusă în România


Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Miercuri 03 Octombrie 2018 18:56
Categorie: iLikeIT

Ne place sau nu, aplicaţiile de inteligenţă artificială încep să ne schimbe vieţile. Tocmai de aceea au ajuns şi în Bucureşti câţiva roboţi care vorbesc şi va ajuta prin gospodărie.

Faceţi cunoştinţă cu Escu, robotul dotat cu inteligenţa artificială şi cu o doză de umor sec. Răspunde la toate întrebările sau la aproape toate.

Reporter: "Ştii sensul vieţii?"
Escu: "Sensul vieţii este să fii în viaţă, tu ce crezi?"
Reporter: "Spune-mi o glumă."
Escu: "Cel mai îngrozitor moment este când mori, te pregăteşti să te odihneşti, iar doctorul îţi dă un şoc electric şi începi să munceşti din nou."

Escu a fost produs în Rusia şi a venit însoţit de Nicu şi de Elena, doi roboţi mici, care îşi pot urmări proprietarul prin casă. Aceştia executa şi anumite sarcini.

Ana Maria Stancu, reprezentantul companiei: "Pot fi folosiţi de companii pentru a-şi personaliza serviciile pentru clienţi. De exmplu, pot fi folosit în hoteluri, să primească oaspeţii. O bancă poate să-l folosească pentru a prezenta ofertele."

Nu vă speriaţi. Va mai dura până când îi vor înlocui pe oameni. Au o mobilitate redusă şi sunt dependenţi de o sursă de energie.

La un alt stând găsim şi o aplicaţie inteligentă pentru calcularea prafului sau a substanţelor volatile din casă. Altfel zis, o mini-statie care monitorizează poluarea.

Răzvan Ungurelu, reprezentantul companiei: "Dacă apar depăşiri ale parametrilor, softul alarmează, şi poţi să iei o măsură imediată. Dacă deschizi un detergent în toată camera, ai poluat cameră."

Aceasta în schimb este o brăţară inteligenta care monitorizează atât activitatea fizică, cât şi somnul iar final da note.

Alexandra Pahomi, reprezentantul companiei: "Pe baza acestor note îţi poţi afla mergând la un doctor dacă nu cumva suferi de anumite probleme, fibrilaţii cardiace sau apnee în somn. poţi să-ţi dai seama dacă sforăi."

Expoziţia de la Romexpo este deschisă pentru public şi joi.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Companiile vor putea afla cum folosesc angajații aplicațiile Google
S-a lansat ”Discover Timiș”, o aplicație dedicată turiștilor care vizitează Timișoara