Tinerii romani care au curajul sa abordeze stiluri muzicale mai putin comerciale. Cine e Emmah Toris sau Jazzy Jo

Ultima actualizare: 18-04-2014 02:08
Tinerii romani care au curajul sa abordeze stiluri...
Interviu cu Emmah Toris...

Intr-un peisaj muzical romanesc in care fenomenul consumului e la putere si hiturile sunt lansate pe banda rulanta, isi fac loc si artisti care au curajul sa abordeze stiluri diferite.

Tineri talentati au iesit pe piata cu piese mai putin comerciale, care nu se asculta in cluburi, dar care demonstreaza ca in Romania se face si un alt fel de muzica.

Emmah Toris este o tanara din Romania cu radacini nemtesti si grecesti pentru care muzica inseamna altceva. E constienta ca intr-o lume in care oamenii nu mai au timp sa asculte, drumul ei nu e usor, dar incearca un stil interesant: o combinatie intre sunete electronice, blues si influente indi pop. Ii place sa spuna ca danseaza pe ganduri prin muzica ei, mai ales ca ea isi compune versurile.

Emmah Toris: "Pretextul acestor porniri pe note muzicale si pretextul acestor cuvinte au fost cele care m-au pastrat alaturi de oameni, cele care m-au responsabilizat intr-un taram al zanelor pe care ceillati il numesc industrie."

Emmah a pariat anul acesta pe melodia "Ne intamplam", o piesa, care, spune ea, transmite povestea intamplarilor de zi cu zi. Si videoclipul iese din banal. A fost filmat in Europa, America Centrala si de Sud si Asia pentru ca artista a vrut sa surprinda cit mai multe influente culturale.

Un alt nume nou care incearca sa isi faca loc pe piata este Jazzy Jo. I se spune cantareata alba cu voce neagra, iar reteta ei este simpla: un timbru interesant si dragostea pentru note. Jazzy Jo spune ca mama ei, profesoara de pian, a facut-o sa simta muzica. Cel mai mult iubeste jazz-ul, de aici si numele de scena.

Jazzy Jo: "Am gasit retea perfecta, jazz cu tot felul de influente, de la pop pana la funk, chiar si un pic de rock, rock & roll, avem o groaza de influente, am incercat sa condimentam jazzul cu de toate"

"Mi-ai intrat in cap" a fost prima piesa lansata de artista alaturi de Dorian. Recent lansata melodia "A night in Bucharest" este insa una de suflet.

Poate mai comerciale, dar tot iesite din tipar sunt si piesele compuse de Carla's Dreams, un artist din Republica Moldova care are deja fani in Romania. Tinarul din Chisinau a ales sa ramina in anonimat: nimeni nu stie cine este si cum arata.

Prima piesa lansata in Romania a fost o colaborare cu INNA, "Pohu". A urmat "Lumea ta", o melodie cantata impreuna cu Loredana, prin care muzicianul moldovean incearca sa transmita ca sta in puterea noastra sa ne facem viata mai frumoasa si sa ramanem copii.

Muzica romaneasca tinde, printre picaturi, sa se indeparteze de stilul si ritmul care au sufocat piata. Asta incearca sa demonstreze si Liviu Teodorescu sau Oana Radu, ambii fosti concurenti la Vocea Romaniei.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO