Riscurile pe care si le asuma cei care cumpara petarde vandute ilegal. Un barbat din Brasov risca sa-si piarda degetele


Ultimul update: Joi 31 Decembrie 2015 06:56
Data publicarii: Luni 28 Decembrie 2015 18:34
Categorie: Stiri actuale

Mai sunt cateva zile pana la revelion, dar au inceput deja sa apara primele cazuri de raniti din cauza artificiilor. Un barbat din Brasov si-ar putea pierde cateva degete, dupa ce o petarda i-a expodat in mana.

Desi se gasesc artificii legale si inofensive, unii prefera sa le cumpere pe cele mai puternice, care le pun viata in pericol. Barbatul de 40 de ani din Brasov a vrut sa incerce pocnitorile, iar acum este in pericol sa-si piarda trei degete de la o mana.

"Va dati seama ca, fiind la mana dreapta, risca sa isi piarda jobul. Anii trecuti am avut o medie de 15 pacienti pe sezon, ceea ce din punctul meu de vedere este un cost prea mare platit de acesti pacienti cat si pentru sistemul sanitar", spune Dan Grigorescu, seful sectiei de chirurgie plastica Spitalului Jutetean Brasov.

Comerciantii au autorizatii sa vanda artificii legale, incadrate in clasa intai, care nu va pot provoca nici un fel de rani.

Petardele din clasa intai au foarte multe forme dar o incarcatura exploziva mica. Este bine sa-i intrebati pe vanzatori cum se utilizeaza.

Sunt insa destui comercianti care vand artificii neutorizate. Nimeni nu garanteaza insa pentru siguranta lor. Politia face mereu controale, dar fenomenul este greu de stapanit.

Daca vreti sa aveti artificii de revelion, aveti grija sa le cumparati doar din locuri autorizate. In ultimele 48 de ore, politistii au confiscat peste 15 tone de articole pirotehnice.

VIDEO PROTVPLUS.RO