Risc ridicat de avalanşă în Masivul Bucegi. Ce trasee recomandă salvamontiştii pentru drumeţie

Dată publicare: 26-03-2021 16:54
Dată actualizare: 26-03-2021 16:57


avalansa

Salvamontiştii din Prahova anunţă risc ridicat de producere a unor avalanşe în Masivul Bucegi, în Munţii Baiului şi Ciucaş şi recomandă mai multe trasee care în această perioadă pot fi parcurse în condiţii de siguranţă.

 

„Risc mare de avalanşă, de gradul 4, în Munţii Bucegi, Baiului şi Ciucaş. Pe văile de abrupt, unde din cauza viscolului acumulările de zăpadă sunt majore, riscul de avalanşă este foarte mare, de gradul 5. Oricât de pregătiţi aţi fi sau de ce echipamente performante dispuneţi, vă rugăm să nu abordaţi traseele turistice închise în sezonul de iarnă, văile de abrupt sau schiatul off-piste”, transmit salvatorii montani prahoveni, vineri, pe pagina de Facebook a Salvamont Prahova, potrivit News.ro.

Conform sursei citate, pentru următoarele zile este prognozată o încălzire accentuată, crescând astfel riscul ca stratul superior de zăpadă, ce are o coeziune slabă, să plece cu uşurinţă la supraîncărcări.

„Nu vă riscaţi în mod inutil viaţa! Pentru turiştii care doresc să efectueze drumeţii în această perioadă, vă recomandăm câteva trasee ce pot fi parcurse în siguranţă: Sinaia - Poiana Stânii, Buşteni - Cascada Urlătoarea, Azuga - Cabana Susai, Cheia - Muntele Roşu”, mai scriu salvamontiştii.

 

Sursa: News.ro


VIDEO PROTVPLUS.RO