Rinichii primiți de Victor Socaciu ar fi putut salva doi copii, morți în timp ce se întorceau de la dializă

Ultima actualizare: 26-01-2018 17:50
mihai lucan
Agerpres

Apar noi dezvăluiri în cazul medicului Mihai Lucan. Doi copii ar fi murit pentru că rinichii care i-ar fi salvat ar fi ajuns la Victor Socaciu.

În urmă cu 8 ani, Victor Socaciu a primit rinichii unei fetițe de 10 ani, operaţia fiind realizată de medicul Mihai Lucan. Potrivit deputatului USR Emanuel Ungureanu, care l-a denunţat pe medic, rinichii puteau să salveze doi adolescenţi, care au murit, chiar în timp ce se întorceau spre casă de la dializă, din Cluj-Napoca, relatează adevărul.ro.

Deputatul USR Emanuel Ungureanu, care l-a denunţat pe medicul Mihai Lucan, a povestit despre această operaţie, precizând că cei doi rinichi de la fetiţa de 10 ani puteau salva vieţile a doi adolescenţi:

”Cei doi rinichi puteau salva vieţile a doi copii, verişori, Gabi şi Viorel Bora. Gabi suferise două transplanturi nereuşite, iar de fiecare dată i se promitea că următorul rinichi va fi şi cel valabil. Problema celor care nu erau transplantaţi era fie că nu erau suficient de importanţi, nu aveau bani sau nu aveau imagine de oferit. Socaciu şi Arşinel nu aveau bani, dar ofereau imagine, care urma să fie convertită în bani prin clinica privată Lukmed, care avea astfel mai mulţi clienţi care veneau la maestru”, a precizat deputatul USR Emanuel Ungureanu.

Cei doi copii, Gabriela şi Viorel, aveau 17, respectiv 16 ani, şi aveau probleme de sănătate încă de când erau mici. 

 

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO