Restricţii în Timiș. Purtarea măştii va fi obligatorie în toate spațiile publice închise și deschise

Ultima actualizare: 08-10-2020 08:00
masca de protectie

Noi restricții au fost adoptate miercuri seara de către Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Timiş, în localitățile din județ unde incidența îmbolnăvirilor cu coronavirus a depășit 1,5 cazuri la mia de locuitori.

Autoritățile sanitare au instituit obligația purtării măștii, în exterior și în interior, în toate spațiile publice închise sau în aer liber. Obligația este prevăzută între orele 6.00-24.00, timp de două săptămâni, potrivit Agerpres.

Localitățile vizate: Buziaş, Făget, Sânnicolau Mare, Belinţ, Dudeştii Noi, Dudeştii Vechi, Dumbrăviţa, Găvojdia, Ghiroda, Ghizela, Giroc, Moşniţa Nouă, Şag, Saravale, Teremia Mare, Vălcani.

Doar copiii cu vârste mai mici de cinci ani sunt exceptați de la această nouă regulă.


De asemenea, se instituie obligativitatea purtării corecte a măştii de protecţie, pe toată perioada stării de alertă, în spaţiile publice deschise, pe o rază de 100 metri în jurul unităţilor de învăţământ, în pieţe comerciale, târguri, oboare, pieţe de vechituri, pieţe agroalimentare, zone de aşteptare, cozi formate la intrarea în diverse instituţii şi societăţi comerciale, staţii transport public, peronul gărilor, autogări, aeroport, în punctele de trecere a frontierei, exteriorul obiectivelor turistice, grădini de vară, festivaluri publice şi private, evenimente culturale publice şi private şi manifestări publice, ceremonii religioase, slujbe şi rugăciuni colective, în zonele de promenadă aglomerate incluzând centrele pietonale ale localităţilor şi faleze (malurile râurilor), în acelaşi interval orar.

 

Pe o perioadă de 14 zile, se suspendă activităţile cu publicul ale tuturor operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, operatori de tipul restaurantelor, cafenelelor precum şi în baruri, cluburi şi discoteci din interiorul clădirilor din unităţile administrativ-teritoriale amintite. Se exceptează de la prevederi activitatea restaurantelor şi cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unităţi de cazare pentru clienţii cazaţi în aceste unităţi.

În localităţile menţionate se suspendă şi activitatea cu publicul a operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc, organizarea de spectacole, concerte, festivaluri. Evenimentele publice şi private se vor desfăşura cu participarea unui număr de persoane în limita prevăzută de lege, cu păstrarea distanţării sociale.

Pentru pieţele comerciale, târguri, oboare la care accesul nu este controlat şi nu se asigură distanţa de minimum doi metri între standurile de vânzare şi prezenţa în perimetru a unui număr de persoane astfel încât să se asigure distanţa de doi metri între aceste persoane, se va interzice funcţionarea lor, până la încetarea stării de alertă.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO