Restaurant aproape de plaja sălbatică de la Corbu, cuprins de un incendiu mistuitor. Ce crede patronul
Incendiu devastator pe litoral. Un restaurant situat foarte aproape de plaja sălbatică din Corbu a fost distrus în totalitate. În momentul în care au izbucnit flăcările în complexul turistic, se aflau două persoane care au scăpat cu viață.
Pompierii au lichidat focul în câteva ore, atenți și la un rezervor GPL aflat în zonă.
În restaurant erau două persoane în momentul în care au izbucnit flăcările.
Alegeri 2024
15:07
BEC a retras materialele online ale unui candidat. Ce regulă importantă nu a respectat și care a fost reacția lui
14:21
Câți bani vor câștiga membrii secțiilor de votare la alegeriile parlamentare și prezidențiale. Sumele pe care le vor încasa
12:32
Cine poate deveni președintele României. Ce prevede Constituția
11:25
Cum și unde pot vota românii la alegerile prezidențiale. Ce trebuie să ai la tine când mergi la secția de vot
În zonă sunt şi câteva case și un camping de rulote. Speriați, oamenii au ieșit să vadă ce se întâmplă. Imaginile surprinse de o dronă arată amploarea dezastrului.
Femeie: „A început de sus, într-o parte, am sunat la pompieri”
Reporter: V-ati speriat?
Femeie: „Daaaa, normal, ne-am speriat.”
Reporter: A luat foc totul?
Femeie: „Da, se vede, a luat foc totul. Da, din păcate"
La fața locului au ajuns șase autospeciale ale pompierilor de la ISU Dobrogea, dar și ambulanțe SMURD. Doi bărbați de 45 și 72 de ani, aflați înăuntru, prieteni cu patronul complexului, au reușit să se salveze. Au suferit atacuri de panică și au primit îngrijiri medicale la fața locului.
Incendiul a distrus întregul complex de o mie de metri pătrați, mai ales că terasa era construită din lemn.
Colonel Dan Constantinescu, ISU Dobrogea: „A fost suprafața foarte mare, am avut și un GPL în spate care a trebuit să îl protejăm, și materialele lemnoase care erau foarte periculoase pentru a se extinde incendiul mai departe. Am găsit butelii, recipiente de oxigen, stingătoare pe care le-am scos din incendiu."
Localnic: „E dezastru, e distrus complet”
Reporter: Veneau mulți turiști aici?
Localnic: „Veneau, da!"
De curând, restaurantul cherhana își anunțase deschiderea. Turiștii erau așteptați cu scrumbie pe plită și ciorbă pescărească.
Florea Barbu, proprietarul complexului: „Deci era făcut totul să-i dau drumul. Era și marfă luată acolo. Nu știu din ce cauză, cum a luat foc, habar n-am."
Potrivit pompierilor, cauza probabilă a incendiului ar fi un scurt-circuit.