Registru naţional al pedofililor şi violatorilor. Cine va avea acces la acestă listă


Ultimul update: Vineri 21 Iunie 2019 10:49
Data publicarii: Vineri 21 Iunie 2019 10:42
Categorie: Stiri actuale
Pedofil

După modelul american, şi România va avea un registru cu pedofilii şi violatorii condamnaţi.

Toate faptele penale de natură sexuală, indiferent de gravitatea lor, se vor înscrie în Registrul național automatizat cu privire la persoanele care au comis infracțiuni sexuale, de hărțuire sau asupra minorilor. Măsura organizării acestui registru apare într-un proiect de act normativ ce a primit joi semnătura președintelui țării și care are ca scop prevenirea și combaterea infracțiunilor de natură sexuală.

Concret, proiectul de act normativ stipulează organizarea Registrului național automatizat cu privire la persoanele care au comis infracțiuni sexuale, de hărțuire sau asupra minorilor, în care se vor înscrie fapte precum trafic de persoane, trafic de minori, exploatarea cerșetoriei, prostituție infantilă, agresiune sexuală, viol, hărțuire sexuală, pornografie infantilă, incest și altele.

Registrul va fi organizat de MAI, administrat de unitățile poliției și va conține datele personale ale autorilor faptelor menționate mai sus, mai exact, codul numeric personal, numele, prenumele, prenumele părinților, data și locul nașterii, numele purtate anterior, domiciliul, seria și numărul actului de identitate, sexul, cetățenia și altele. 

Aflaţi cine va avea acces la acest registru pe AvocatNet.ro

Sursa: avocatnet.ro

VIDEO PROTVPLUS.RO