Refuzul purtării măștii în Etiopia, pedepsit cu închisoarea

Ultima actualizare: 22-10-2020 17:49
Lista orașelor din România în care purtarea măștii este obligatorie în spațiile publice

Oamenii care refuză să poarte masca în Etiopia pot să facă doi ani de închisoare, a anunțat procurorul general al țării.

De la ridicarea stării de urgență, tot mai mulți cetățeni nu mai respectă regulile sanitare, astfel că a crescut incidența bolii. Încălcarea deliberată a regulilor de limitare a răspândirii coronavirusului poate fi pedepsită și cu doi ani de închisoare.

Nu mai este permisă strângerea mâinilor şi prezenţa a peste trei persoane la o masă, fiind de asemenea obligatorie purtarea măştii în locurile publice şi menţinerea distanţării sociale, potrivit Reuters și Agerpres.

Noua lege prevede amenzi şi o pedeapsă cu închisoarea de până la doi ani pentru oricine încalcă restricţiile, au declarat miercuri reprezentanții biroului procurorului general, într-un comunicat.

„Acum lumea se comportă ca şi cum COVID nu ar mai exista, oamenii nu mai au nicio grijă. Acest lucru va determina o posibilă creştere a răspândirii bolii şi ar putea fi o ameninţare pentru ţară", a scris joi ministrul Sănătăţii, Lia Tadesse, pe Twitter.

Etiopia, a doua cea mai populată ţară din Africa, a declarat stare de urgenţă în aprilie pentru a opri răspândirea pandemiei de coronavirus. Starea de urgență a fost ridicată în luna septembrie.

Ministerul Sănătăţii din Etiopia a înregistrat 91.118 de cazuri de COVID-19, 1.384 de decese şi 44.506 de însănătoşiri până în prezent.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO