Reactiile politicienilor dupa moartea lui Corneliu Vadim Tudor. Mesajul postat pe Facebook de Victor Ponta

×
Codul embed a fost copiat

Ion Iliescu a reactionat la scurt timp dupa anuntul despre decesul lui Corneliu Vadim Tudor si a scris un text pe blogul sau prin care isi exprima "tristetea" pentru aceasta pierdere.

"Am aflat cu surprindere si cu tristete vestea incetarii premature din viata a celui care a fost poetul si omul de cultura Corneliu Vadim Tudor, presedintele Partidului Romania Mare. A fost una dintre personalitatile publice care au marcat ultimii 25 de ani, cu bune si cu mai putin bune. Si-a urmarit consecvent proiectul lui politic, chiar si atunci cand, din dorinta de a se face inteles, mesajul lui nationalist era exagerat. Si-a iubit cu ardoare tara, cum putini pot s-o faca. A slujit Romania, sprijinind consensul national atunci cand au fost puse in discutie subiecte esentiale, precum integrarea in Uniunea Europeana si aderarea la NATO.

Corneliu Vadim Tudor si Partidul Romania Mare au facut parte, la inceputul anilor ’90 din coalitia guvernamentala alaturi de FDSN. In anul 2000, precum se stie, ne-am aflat in competitie directa in timpul alegerilor pentru functia de Presedinte al Romaniei, intrand impreuna in faza finala. Un om complex, care nu poate fi judecat superficial. Prin tot ceea ce a facut, si-a gasit locul in istoria Romaniei post-decembriste. Transmit sincerele mele condoleante familiei indoliate, prietenilor si colaboratorilor sai politici. Dumnezeu sa-l odihneasca in pace!" - a scris Ion Iliescu pe blogul sau.

Ponta: Condoleante familiei lui Corneliu Vadim Tudor

Premierul Victor Ponta a transmis, luni seara, condoleante la moartea lui Corneliu Vadim Tudor.

Citește și
corneliu vadim tudor - agerpres
Ultima poezie publicata pe Facebook de Corneliu Vadim Tudor: "Hai, Moarte, sa bem o cafea"
Momentul în care judecătoarea Ancuţa Popoviciu îl strigă pe Sebastian, ucis la 2 Mai de Vlad Pascu: „A decedat o victimă? Vă rog să nu vorbiți” | AUDIO

"Condoleante familiei lui Corneliu Vadim Tudor!", a scris Ponta pe Facebook.

 

Condoleanțe familiei lui Corneliu Vadim Tudor!

Posted by Victor Ponta on Monday, September 14, 2015


 Gheorghe Funar: "Nu-mi vine sa cred ca nu mai e printre noi"

Gheorghe Funar, fost secretar general al PRM, regreta decesul presedintelui PRM, Corneliu Vadim Tudor, cu care a colaborat foarte multa vreme.

"Imi pare foarte rau ca s-a prapadit Vadim. Nici acum nu-mi vine sa cred ca nu mai e printre noi si ca ne-a parasit la aproape 66 de ani, in 28 noiembrie ar fi implinit 66 de ani, suntem din acelasi leat", a declarat luni, pentru AGERPRES, Gheorghe Funar. Acesta a amintit cateva momente din perioada in care a colaborat cu Corneliu Vadim Tudor.

"Eu am colaborat foarte bine cu Vadim, ne-am cunoscut de prin 1990, cand l-am invitat si a participat, impreuna cu alti colegi, de la Targu Mures, aflati in conducerea Uniunii Nationale Vatra Romaneaca, la multe manifestari de suflet ale romanilor din Ardeal, in special cele de la Targu Mures; a fost de multe ori si la noi in Cluj-Napoca si a participat la adunari publice. (...) Am colaborat apoi foarte bine in perioada '92-'96, cand Vadim era presedinte al PRM, iar eu eram presedinte al PUNR si impreuna cu PSM am participat la formarea si sustinerea Guvernului Vacaroiu. (...) Dupa ce s-a pus la cale si a fost lichidat PUNR, Vadim a insistat sa trec la PRM si, din 1998, timp de 15 ani, am fost cel mai apropiat colaborator al lui Vadim Tudor, el fiind presedinte al partidului, eu secretar general", a mentionat Gheorghe Funar.

Fostul secretar general a PRM s-a referit si la divergentele pe care le-a avut cu Corneliu Vadim Tudor in ultima perioada. "Eu m-am abtinut de la divergente, de la a le da curs, pentru ca am avut suficiente motive pentru a-l aprecia si a-l sustine in activitatea politica. A fost un politician deosebit de bun, patriot, apreciat, respectat de catre romani, in care romanii si-au pus nadejdea de multe ori. (...) Din pacate, in ultimii doi-trei ani, Vadim a contribuit decisiv la prabusirea PRM si la scoaterea lui din Parlamentul Romaniei. Dar tragem nadejdea ca acest partid si aceasta idee superba, Romania Mare, se va mentine pe scena politica romaneasca si pacat ca Vadim n-are sansa sa se bucure, sa participe la sarbatorirea a 100 de ani de la Marea Unire de la Alba Iulia. (...) Pacat ca ne-a parasit, mai era nevoie de Vadim in viata politica, in cultura romaneasca si e de admirat tenacitatea cu care s-a batut pentru aparitia si mentinerea revistei 'Romania Mare' si a ziarului 'Tricolorul'', a mai spus Gheorghe Funar.

Corneliu Vadim Tudor, fondatorul Partidului Romania Mare, a decedat, luni seara, la Centrul Clinic de Urgenta de Boli Cardiovasculare al Armatei, dupa ce in cursul zilei a fost adus in unitatea medicala pentru probleme cardiace.

Marius Marinescu despre Vadim Tudor: Este o mare pierdere

Fostul senator Marius Marinescu, vicepresedinte al PRM, a declarat luni pentru AGERPRES ca, in urma decesului lui Corneliu Vadim Tudor, Romania a pierdut un mare om de cultura, dar si un mare iubitor de tara, de oameni si animale.

"Este o mare pierdere. Condoleante familiei! Am pierdut cel mai mare nationalist al Romaniei. Din punctul meu de vedere era cel mai mare om de cultura. Era un mare iubitor de oameni, de animale. Dumnezeu sa-l odihneasca!", a spus Marinescu, prieten si colaborator al presedintelui PRM.

El a afirmat ca in cursul diminetii de luni Corneliu Vadim Tudor a fost transportat de urgenta la Spitalul Militar Central, acolo facand infarct.

"A avut edem pulmonar. A fost dus de catre SMURD la Spitalul Militar Central. Acolo a facut infarct. Din pacate medicii nu au reusit sa il mai salveze. A decedat la ora 18,30. Nu i-a mai rezistat inima", a detaliat Marius Marinescu.

Articol recomandat de sport.ro
Caroline Wozniacki, făcută praf de fanii tenisului! Nu au uitat de conflictul cu Halep
Caroline Wozniacki, făcută praf de fanii tenisului! Nu au uitat de conflictul cu Halep
Citește și...
Corneliu Vadim Tudor, protagonistul celei mai sangeroase incaierari din Parlament. Cele mai controversate declaratii
Corneliu Vadim Tudor, protagonistul celei mai sangeroase incaierari din Parlament. Cele mai controversate declaratii

In 1993, Corneliu Vadim Tudor si Aristide Dragomir se umpleau de sange pe holurile Parlamentului Romaniei. Totul a pornit dupa ce Traian Basescu l-a acuzat pe "Tribun" de "lasitate tipic bolsevica".

Ultima poezie publicata pe Facebook de Corneliu Vadim Tudor:
Ultima poezie publicata pe Facebook de Corneliu Vadim Tudor: "Hai, Moarte, sa bem o cafea"

Pe pagina de Facebook a lui Corneliu Vadim Tudor a fost redistribuit un "poem inedit", publicat cu cateva zile in urma, intitulat "Ultima cafea".

Corneliu Vadim Tudor a murit in Spitalul Militar din Capitala. Politicianul ar fi suferit un infarct
Corneliu Vadim Tudor a murit in Spitalul Militar din Capitala. Politicianul ar fi suferit un infarct

Doliu in lumea politica de la noi. Corneliu Vadim Tudor s-a stins din viata luni seara, la Spitalul Militar Central, la varsta de 65 de ani.

Recomandări
Șeful NATO: Actele de spionaj ale Rusiei nu ne vor descuraja să susţinem Ucraina, ne coordonăm răspunsul
Șeful NATO: Actele de spionaj ale Rusiei nu ne vor descuraja să susţinem Ucraina, ne coordonăm răspunsul

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a calificat vineri drept inacceptabile presupusele activităţi de spionaj rusesc descoperite recent în Germania şi Marea Britanie şi a avertizat că aliaţii îşi coordonează foarte atent reacţia scrie AFP.

Localnicii din Slănic au atras atenția asupra unui fenomen neobișnuit în ianuarie. Craterul din centrul orașului s-a adâncit
Localnicii din Slănic au atras atenția asupra unui fenomen neobișnuit în ianuarie. Craterul din centrul orașului s-a adâncit

Craterul din centrul orașului Slănic Prahova s-a adâncit peste noapte cu 20 de centimetri. Deja 42 de oameni au fost evacuați din locuințe. Două familii care n-au avut unde să se ducă sunt găzduite temporar în pensiuni din zonă.

Rusia loveşte reţeaua feroviară din Ucraina pentru a paraliza transporturile militare, inclusiv ajutorul militar occidental
Rusia loveşte reţeaua feroviară din Ucraina pentru a paraliza transporturile militare, inclusiv ajutorul militar occidental

Rusia bombardează reţeaua feroviară a Ucrainei pentru a "paraliza" aprovizionările militare, inclusiv ajutorul militar occidental, Moscova pregătind o nouă ofensivă, a declarat vineri un responsabil de securitate ucrainean, citat de AFP.