De ce a murit Cristina Țopescu. Ce spun sursele medicale despre decesul jurnalistei

Ultima actualizare: 13-01-2020 14:52

O veste tulburătoare i-a răvășit pe toți cei care au cunoscut-o și au prețuit-o pe jurnalista Cristina Ţopescu: a fost găsită fără viață, în casă. Decesul s-ar fi produs cu cel puțin două săptămâni înainte.

Mare iubitoare de animale, avea câini întotdeauna acasă și se implică in numeroase acțiuni de salvare.

Drept dovadă că ea s-a sfârșit înainte de Anul Nou este faptul că unee dintre patrupede au fost găsite moarte, probabil de foame și de sete.

De altfel, surse medicale au precizat că jurnalista ar fi murit în jurul Anului Nou și că nu a suferit agresiuni. De asemenea, potrivit acelorași surse, au fost găsite tablete medicamentoase în stomac.

Duminică seara, după ce vecina și prietena Cristinei Țopescu a sunat la 112, echipajul de la ambulanță care a ajuns la fața locului nu a putut decât să constate decesul.

Apoi a venit și o echipă de la Institutul de Medicină Legală, care a preluat trupul neînsuflețit, pentru efectuarea autopsiei.

Necropsia a avut loc luni, 13 ianuarie, însă din informațiile pe care le avem se pare că nu s-a putut stabili cauza morții, pentru că trupul era într-o stare avansată de deteriorare.

Au fost preluate probe din locuință, iar rezultatele finale probabil că vor fi gata în 2 sau 3 săptămâni.

Curtea casei Cristinei arată că, într-adevăr, era o mare iubitoare de animale, deoarece acolo se află mai multe cuști pentru câini, precum și un spațiu unde probabil se jucau animalele.

Mai trebuie spus să, duminică seară, când au ajuns acolo echipajele de poliție, niciunul dintre căței nu era în curte. Cele 6 animale erau în interiorul casei, lângă trupul Cristinei Țopescu - iar două dintre animale erau decedate, probabil de foame și de sete.

Cronologia evenimentelor, duminică, 12 ianuarie 2020:

UPDATE ora 23.55. Secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Horațiu Moldovan, a declarat că jurnalista Cristina Popescu a fost găsită fără suflare în propria locuință și că decedase în urmă cu mai mult timp.

„Cristina Țopescu a fost găsită decedată, la ea în casă, de mai mult timp. Nu știm să fi fost bolnavă. Au fost sărbătorile, eu am fost plecat până azi, nu am fost la serviciu. Am lucrat împreuna in ultimele două luni, a fost Consilier in echipa noastră pentru probleme de comunicare. Era participativă, implicată, pasionată, a avut o contribuție importantă pentru noi”, a declarat, pentru Știrile Pro TV, Horațiu Moldovan.

Știre inițială:

”În cursul acestei seri, în jurul orelor 22:00, Inspectoratul de Poliție al Județului Ilfov a fost sesizat de către o femeie cu privire la faptul că vecina ei nu a mai fost văzută de aproximativ trei săptămâni. În urma sesizări, polițiștii orașului Otopeni au intrat în imobilul respectiv unde au găsit o persoană decedată care nu prezintă urme vizibile de violență. Urmează să se efectueze în cauză expertiza medico-legală”, a anunțat poliția.

Cristina Țopescu era consiliera ministrului Sănătăți, Victor Costache.

De ce a murit Cristina Țopescu. Polițiștii au deschis dosar penal

 

Polițiștii nu au descoperit urme de violență pe trupul ei și se speculează ipoteza ca fosta prezentatoare TV ar fi murit în somn.

Echipajul de la Serviciul de Ambulanță a constatat că era decedată de mai multe zile.

Descoperirea a fost făcută, duminică seară, de o vecină.

Vecinii Cristinei Țopescu au spus că nu au mai văzut-o de dinainte de Crăciun.

Polițiștii de la IPJ Ilfov au deschis un dosar penal pentru moarte suspectă, conform procedurilor, pentru a putea fi dispusă o expertiză legală în cauză.

Medicii legişti vor face necropsia luni, urmând ca rezultatul să fie trimis poliţiştilor.

 

 

 

 

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO