De ce a murit Cristina Țopescu. Ce spun sursele medicale despre decesul jurnalistei


Ultimul update: Luni 13 Ianuarie 2020 14:52
Data publicarii: Duminica 12 Ianuarie 2020 23:25
Categorie: Stiri actuale

O veste tulburătoare i-a răvășit pe toți cei care au cunoscut-o și au prețuit-o pe jurnalista Cristina Ţopescu: a fost găsită fără viață, în casă. Decesul s-ar fi produs cu cel puțin două săptămâni înainte.

Mare iubitoare de animale, avea câini întotdeauna acasă și se implică in numeroase acțiuni de salvare.

Drept dovadă că ea s-a sfârșit înainte de Anul Nou este faptul că unee dintre patrupede au fost găsite moarte, probabil de foame și de sete.

De altfel, surse medicale au precizat că jurnalista ar fi murit în jurul Anului Nou și că nu a suferit agresiuni. De asemenea, potrivit acelorași surse, au fost găsite tablete medicamentoase în stomac.

Duminică seara, după ce vecina și prietena Cristinei Țopescu a sunat la 112, echipajul de la ambulanță care a ajuns la fața locului nu a putut decât să constate decesul.

Apoi a venit și o echipă de la Institutul de Medicină Legală, care a preluat trupul neînsuflețit, pentru efectuarea autopsiei.

Necropsia a avut loc luni, 13 ianuarie, însă din informațiile pe care le avem se pare că nu s-a putut stabili cauza morții, pentru că trupul era într-o stare avansată de deteriorare.

Au fost preluate probe din locuință, iar rezultatele finale probabil că vor fi gata în 2 sau 3 săptămâni.

Curtea casei Cristinei arată că, într-adevăr, era o mare iubitoare de animale, deoarece acolo se află mai multe cuști pentru câini, precum și un spațiu unde probabil se jucau animalele.

Mai trebuie spus să, duminică seară, când au ajuns acolo echipajele de poliție, niciunul dintre căței nu era în curte. Cele 6 animale erau în interiorul casei, lângă trupul Cristinei Țopescu - iar două dintre animale erau decedate, probabil de foame și de sete.

Cronologia evenimentelor, duminică, 12 ianuarie 2020:

UPDATE ora 23.55. Secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Horațiu Moldovan, a declarat că jurnalista Cristina Popescu a fost găsită fără suflare în propria locuință și că decedase în urmă cu mai mult timp.

„Cristina Țopescu a fost găsită decedată, la ea în casă, de mai mult timp. Nu știm să fi fost bolnavă. Au fost sărbătorile, eu am fost plecat până azi, nu am fost la serviciu. Am lucrat împreuna in ultimele două luni, a fost Consilier in echipa noastră pentru probleme de comunicare. Era participativă, implicată, pasionată, a avut o contribuție importantă pentru noi”, a declarat, pentru Știrile Pro TV, Horațiu Moldovan.

Știre inițială:

”În cursul acestei seri, în jurul orelor 22:00, Inspectoratul de Poliție al Județului Ilfov a fost sesizat de către o femeie cu privire la faptul că vecina ei nu a mai fost văzută de aproximativ trei săptămâni. În urma sesizări, polițiștii orașului Otopeni au intrat în imobilul respectiv unde au găsit o persoană decedată care nu prezintă urme vizibile de violență. Urmează să se efectueze în cauză expertiza medico-legală”, a anunțat poliția.

Cristina Țopescu era consiliera ministrului Sănătăți, Victor Costache.

De ce a murit Cristina Țopescu. Polițiștii au deschis dosar penal

 

Polițiștii nu au descoperit urme de violență pe trupul ei și se speculează ipoteza ca fosta prezentatoare TV ar fi murit în somn.

Echipajul de la Serviciul de Ambulanță a constatat că era decedată de mai multe zile.

Descoperirea a fost făcută, duminică seară, de o vecină.

Vecinii Cristinei Țopescu au spus că nu au mai văzut-o de dinainte de Crăciun.

Polițiștii de la IPJ Ilfov au deschis un dosar penal pentru moarte suspectă, conform procedurilor, pentru a putea fi dispusă o expertiză legală în cauză.

Medicii legişti vor face necropsia luni, urmând ca rezultatul să fie trimis poliţiştilor.

 

 

 

 

VIDEO PROTVPLUS.RO
Pepe, provocare picantă pentru Măruță

De ziua lui, Cătălin Măruță a primit cele mai picante întrebări, sub amenințarea sosului iute.


15:02
Concurs de bancuri cu Mioara Velicu și Irina Loghin

Invitate la emisiunea "La Măruță", Mioara Velicu și Irina Loghin s-au duelat în cele mai amuzante bancuri.


18:25
Depresia, boala sufletului

17:26
Keo, un tată de nota 10

07:17
HPV, virusul ce poate cauza cancer de col uterin

HPV este un virus foarte contagios și poate duce la apariția cancerului de col uterin. Peste 80% dintre persoanele active sexual dobândesc acest virus.


13:01
Împreună, de dragul copilului

Misha și Connect-R au rămas în relații bune, de dragul Mayei. Misha: "Niciunul dintre noi nu va trăi toată viața singur."


12:40
Cu Busu, despre vreme și vremuri

Busu: "Vine primăvara, prea timpuriu, părerea mea. Vremea a început să fie atât de bizară, în foarte multe locuri, nu neapărat în țara noastră."


11:42
Mama Antoniei, schimbări majore pentru 2020

Denise Iacobescu: "Lucrez la un capitol din viața mea. Mă mai vad căsătorită. Sper și cred în asta."


09:43
Roxana Vancea, totul despre viața de femeie măritată

Roxana Vancea: "M-a pus să-i fac o ciorbă de curcan. A spus că așa și-a dat seama că sunt bună de măritat."


15:31
Corina Chiriac, dedicată credinței

Corina Chiriac: "Am stat la cozi de trei ore, pentru a ajunge la Mormântul Sfânt. Am cântat pentru românii din Israel, cărora le este dor de casă."


15:47