Reacția unui bărbat când a fost prins de polițiști aruncând saci cu gunoaie pe domeniul public

18-02-2021 16:53


Primăriile din țară vor confisca tot mai multe mașini și căruțe ale celor care aruncă gunoi pe domeniul public. În Brăila, în ciuda sutelor de amenzi date de Poliția Locală, zonele de la periferia orașului arată înfiorător.

În urma unui acord cu Garda de Mediu, comisarii pot să le rețină vinovaților mijloacele de transport.

Un bărbat din Brăila s-a luat la ceartă cu un poliţist local care l-a prins aruncând gunoaie.

- Gunoaiele care le-aveai, sacii?
- Care gunoaie, uite l-a adus ăla în sac, na.
- Dar l-a aruncat, nu?
- Ăla ce-i?
- Un sac de gunoi, ce?
- Voi l-aţi runcat, sau eu?
- Un sac de gunoi, îmi ... în el.

Astfel de scene se petrec aproape zilnic la periferia oraşului Brăila. Plini de tupeu şi agresivi, unii indivizi confundă domeniul public cu o groapă de gunoi. Poliția Locală a dat, anul trecut, 170 de amenzi, iar în 2019 - peste 270, pentru astfel de cazuri. Nicio îmbunătățire.

Liliana Spoeală, Poliţia Locală Brăila: "Săptămânal descoperim indivizi care aruncă gunoi fie din pubele, cu sacoşa, cu sacul, din căruţe, mai rar din autoturisme, ce e drept, dar până acum nu puteam decât să le dăm amendă, conform legislaţiei în vigoare."

La ieşirea din municipiul Brăila este plin de resturi de materiale de construcţii, bidoane, pungi – drept dovadă că autorităţile au toate motivele să fie îngrijorate şi să ia cele mai aspre măsuri.

Marian Dragomir, primarul municipiului Brăila: "Nu este normal ca noi să adunăm din bani publici gunoiul care apare permanent în aceleaşi locuri, descărcat din mijloace de transport, din autoturisme sau din căruţe, care aparţin unor persoane certate cu bunul simţ. Acum vor rămâne fără aceste mijloace de transport, care vor fi confiscate."

Banii obţinuţi de primărie din vânzarea maşinilor sau căruţelor confiscate vor constitui venit la bugetul naţional. Comisarii Gărzii de Mediu avertizează că vor apela la sancțiunile maxime în astfel de situații flagrante.

cms Ciprian Furtuna, Garda de Mediu Brăila: "Vom proceda la aplicarea sancţiunii principale, care va fi de 30.000 de lei, în acelaşi timp aplicând şi sancţiunea complementară de confiscare a mijlocului de transport."

În municipiul Brăila, primăria are instalate 380 de camere de supraveghere, în special în zonele aglomerate din oraş. Alte 200 vor mai fi montate, până la toamnă.


VIDEO PROTVPLUS.RO