Reacția Sindicatului Europol după ce un șofer care a lovit un polițist a fost lăsat să plece acasă

Ultima actualizare: 29-11-2020 09:05

Bărbatul care a lovit cu maşina un poliţist care a vrut să îl legitimeze, în zona Gării de Nord din Capitală, a fost lăsat în libertate, anunţă Sindicatul Europol

Europol comentează că ”se pare că pentru procuror nu e nicio problemă că l-a lovit pe poliţist” şi susţine că autorul faptei ”este beizadeaua unei persoane din Secretariatul General al Guvernului”, iar sâmbătă seară au început să fie date telefoane şi se fac presiuni pentru a-l scoate vinovat pe poliţist.

”Autorul a fost trimis acasă, se pare că pentru procuror nu e nicio problemă că l-a lovit pe poliţist. Colegul este în drum spre INML pentru eliberarea unui certificat medico-legal, pe care-l va plăti tot el. Instituţiei nu îi pasă”, a transmis sâmbătă seară sindicatul poliţiştilor.

De asemenea, ei susţin că ”individul care a dat cu autoturismul peste poliţist este beizadeaua unei persoane din Secretariatul General al Guvernului şi că au început să fie date telefoane şi se fac presiuni pentru a-l scoate vinovat pe poliţist.

”Nu vom tolera aşa ceva! Aviz amatorilor!”, avertizează sindicaliştii.

„Un autoturism staţionat neregulamentar în zona Garii de Nord din Bucureşti, pe modul «avarii», a fost atenţionat de un poliţist să se pună în mişcare. Şoferul nu a «suportat» critica şi a devenit agresiv în exprimare. Iar în momentul în care poliţistul a coborât din autospecială, pentru a-l legitima şi a lua măsurile legale, şoferul a demarat în trombă lovindu-l violent pe colegul nostru”, a transmis sâmbătă sindicatul poliţiştilor într-o postare pe Facebook.

Colegii poliţistului precizeau că şoferul a fost prins la cinci străzi distanţă de locul în care s-a produs incidentul, iar sâmbătă seară acesta şi se afla în custodia poliţiei. Conform sindicaliştilor din poliţie, încadrarea juridică a faptei de care se face vinovat acesta „nu poate fi alta decât” cea de "tentativă de omor".

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO