Reacția Poliției București privind traseul de 20 de minute al lui Firea de acasă până la Primărie

Ultima actualizare: 29-03-2019 18:29

Poliția Locală a Municipiului București reacționează după reportajul lui Cosmin Savu pentru „România, te iubesc!”, cu privire la traseul Gabrielei Firea de la domiciliu până la Primărie.

În emisiunea difuzată duminică, 24 martie 2019, Cosmin Savu a arătat cum polițiștii comunitari din Voluntari și-au ocupat locurile în intersecție. Mașina în care se afla primarul Firea s-a strecurat cu ușurință prin intersecțiile oprite de polițiști, ajungând în doar 20 de minute la serviciu, un timp record pentru lunea dimineața. Traseul efectuat a fost Voluntari - Bdul. Regina Elisabeta, sediul Primăriei.

Astfel, PLMB transmite că ”nu cunoaște traseele pe care se deplasează Primarul General al Capitalei.”

„Instituția noastră nu a fost niciodată solicitată de către Primarul General în vederea asigurării unor misiuni de însoțire, de fluidizare a traficului pe anumite trasee și nici de a i se asigura, direct, anumite facilități în trafic”, transmite Poliția Locală.

Mesajul integral al Poliției Locale București:

”Având în vedere apariția în spațiul public a unor informații referitoare la activitatea Poliției Locale a Municipiului București, aducem la cunoștința publicului următoarele:

Direcția Generală de Poliție Locală și Control a Municipiului București nu cunoaște traseele pe care se deplasează Primarul General al Capitalei. Instituția noastră nu a fost niciodată solicitată de către Primarul General în vederea asigurării unor misiuni de însoțire, de fluidizare a traficului pe anumite trasee și nici de a i se asigura, direct, anumite facilități în trafic.

Pe ruta folosită de către Primarul General - prezentată într-un reportaj, de către un post de televiziune - D.G.P.L.C.M.B. are doar un singur post de dirijare a circulației. Restul traseului este asigurat de agenți ai Brigăzii de Poliție Rutieră, instituție ce nu se subordonează Primăriei Municipiului București. Întregul sistem face parte dintr-un plan de fluidizare rutieră al Capitalei, aprobat la nivelul Prefecturii București, stabilit de către autoritățile locale și Poliția Capitalei.

Primarul General este asimilat funcției de demnitar, conform Legii 215/2001, articolul 67 alineatul 1. Primarul General poate beneficia de protecție din partea Serviciului de Pază și Protecție. Chiar și așa, Primarul Capitalei, Gabriela Firea, nu a solicitat și nu beneficiază de astfel de servicii, nu au fost efectuate activități de însoțire în trafic, iar autovehiculul de serviciu nu dispune de sisteme speciale de avertizare.”

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO