Reacția Poliției București privind traseul de 20 de minute al lui Firea de acasă până la Primărie

×
Codul embed a fost copiat

Poliția Locală a Municipiului București reacționează după reportajul lui Cosmin Savu pentru „România, te iubesc!”, cu privire la traseul Gabrielei Firea de la domiciliu până la Primărie.

În emisiunea difuzată duminică, 24 martie 2019, Cosmin Savu a arătat cum polițiștii comunitari din Voluntari și-au ocupat locurile în intersecție. Mașina în care se afla primarul Firea s-a strecurat cu ușurință prin intersecțiile oprite de polițiști, ajungând în doar 20 de minute la serviciu, un timp record pentru lunea dimineața. Traseul efectuat a fost Voluntari - Bdul. Regina Elisabeta, sediul Primăriei.

Astfel, PLMB transmite că ”nu cunoaște traseele pe care se deplasează Primarul General al Capitalei.”

„Instituția noastră nu a fost niciodată solicitată de către Primarul General în vederea asigurării unor misiuni de însoțire, de fluidizare a traficului pe anumite trasee și nici de a i se asigura, direct, anumite facilități în trafic”, transmite Poliția Locală.

Mesajul integral al Poliției Locale București:

”Având în vedere apariția în spațiul public a unor informații referitoare la activitatea Poliției Locale a Municipiului București, aducem la cunoștința publicului următoarele:

Direcția Generală de Poliție Locală și Control a Municipiului București nu cunoaște traseele pe care se deplasează Primarul General al Capitalei. Instituția noastră nu a fost niciodată solicitată de către Primarul General în vederea asigurării unor misiuni de însoțire, de fluidizare a traficului pe anumite trasee și nici de a i se asigura, direct, anumite facilități în trafic.

Pe ruta folosită de către Primarul General - prezentată într-un reportaj, de către un post de televiziune - D.G.P.L.C.M.B. are doar un singur post de dirijare a circulației. Restul traseului este asigurat de agenți ai Brigăzii de Poliție Rutieră, instituție ce nu se subordonează Primăriei Municipiului București. Întregul sistem face parte dintr-un plan de fluidizare rutieră al Capitalei, aprobat la nivelul Prefecturii București, stabilit de către autoritățile locale și Poliția Capitalei.

Primarul General este asimilat funcției de demnitar, conform Legii 215/2001, articolul 67 alineatul 1. Primarul General poate beneficia de protecție din partea Serviciului de Pază și Protecție. Chiar și așa, Primarul Capitalei, Gabriela Firea, nu a solicitat și nu beneficiază de astfel de servicii, nu au fost efectuate activități de însoțire în trafic, iar autovehiculul de serviciu nu dispune de sisteme speciale de avertizare.”

Citește și...
Cum ajunge Firea din Voluntari la primărie în doar 20 de minute, luni, prin trafic infernal
Cum ajunge Firea din Voluntari la primărie în doar 20 de minute, luni, prin trafic infernal

Bucureștiului îi lipsesc lucruri elementare: un inventar centralizat al domeniului public și privat și regulamente clare în urbanism.

Recomandări
Care sunt cele mai vulnerabile și cele mai puțin afectate țări din Europa în ceea ce privește criza de energie
Care sunt cele mai vulnerabile și cele mai puțin afectate țări din Europa în ceea ce privește criza de energie

Criza energiei creează o nouă ordine europeană, cu o Italie puternică şi o Germanie cu probleme, potrivit unei analize publicate de Reuters, citată de News.

Oficial ucrainean: Șeful centralei nucleare Zaporojie a fost răpit
Oficial ucrainean: Șeful centralei nucleare Zaporojie a fost răpit

Șeful centralei nucleare Zaporojie ar fi fost răpit, vineri, de ruși, conform președintelui companiei nucleare ucraineană de stat Energoatom, Petro Kotin.

Vladimir Putin a susținut în Piaţa Roşie că Rusia va obţine ''victoria'' în conflictul din Ucraina
Vladimir Putin a susținut în Piaţa Roşie că Rusia va obţine ''victoria'' în conflictul din Ucraina

Preşedintele rus Vladimir Putin s-a adresat mulţumii strânse vineri în Piaţa Roşie pentru un concert priilejuit de anexarea de către Rusia a regiunilor ucrainene Herson, Zaporojie, Lugansk şi Doneţk.