Prima reactie a lui Ciolos dupa publicarea raportului despre interventia de la Colectiv. "Nu e clara responsabilitatea"

Ultima actualizare: 28-03-2016 07:04

Au lipsit procedurile, coordonarea lasa de dorit si nu au fost clare responsabilitatile fiecaruia. Este prima reactie a lui Dacian Ciolos dupa publicarea raportului despre interventia autoritatilor la incendiul de la Colectiv, soldat cu 64 de morti.

Premierul spune ca nu il intereseaza sa taie capete, pentru ca vrea schimbari profunde in sistem. Va vorbi despre toate acestea duminica, la emisiunea "Dupa 20 de ani".

Directia de sanatate Bucuresti, Spitalele unde au fost internate victimele, ISU si Departamentul pentru Situatii de Urgenta sunt cele 4 institutii care au intervenit necorespunzator in noaptea dezastrului de la Colectiv. Acestea sunt concluziile raportului corpului de control.

Dacian Ciolos, prim ministru: Sunt proceduri lipsa, nu e clara responsabilitatea, coordonarea lasa de dorit. Sa va dau un exemplu. In 20 si ceva de minute dupa ce a fost anuntat incendiul la Colectiv, s-au succedat la comanda operatiunilor 5-6 pozitii ierarhice diferite. Nu cred ca in felul acesta putem vorbi de eficienta in comanda si luarea deciziilor. Nu poti la fiecare 5 minute sa vina un nou sef ierarhic superior si sa preia el comanda, dupa 5 minute vine alt sef si preia el comanda si preda iar raportul.

Doi dintre coordonatorii mentionati de premier au fost la conducerea operatiunilor doar doua, respectiv 3 minute. Surse din cadrul departamentului pentru situatii de urgenta sustin insa ca aceasta este procedura standard: ofiterul mai mare in grad preia coordonarea indata ce ajunge la fata locului.

Dacian Ciolos a anuntat ca in cel mult o saptamana va avea intalniri cu sefi din interne si sanatate, inclusiv cu Raed Arafat.


Dacian Ciolos, prim minstru: Nu ma intereseaza sa tai capete doar de dragul de a satisfice pe cineva, eu vreau sa se schimbe profund acolo niste lucruri. Daca asta presupune schimbari de management , o voi face si asta. La IGSU au fost luate masuri, daca va fi cazul si in alta parte si la MS, MA.

Mai multe despre interventia de la Colectiv, masurile luate de statul roman in urma atentatelor de la Bruxelles, dar si despre o posibila majorare a salariilor in sistemul sanitar, aflati duminica la ora 10, la emisiunea "Dupa 20 de ani".
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO