Reacţia Jandarmeriei după ironiile la adresa clipului despre Eminescu. "Patul lui Procust"

Ultima actualizare: 16-01-2019 14:53
jandarmeria romana - mihai eminescu
Facebook.com

Marius Militaru, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Române, a reacţionat miercuri după comentariile ironice de pe reţelele sociale.

Marius Militaru, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei a scris miercuri pe Facebook, comentând reacţiile la adresa postării de marţi în care era omagiat Eminescu: "După ce am văzut și citit întreaga sarabandă de ironii la adresa unei postări făcute pe pagina de socializare a institutuției în care lucrez (și acum vă rog să-mi scuzați postarea subiectivă), m-am gândit astăzi la Patul lui Procust. Știu deja sau intuiesc, o să spuneți că sunt jandarm, eventual analfabet și că n-are rost să fac pe deșteptul, din moment ce pumnii mei minte n-are! Este acel pat îngust în care, dacă ai neșansa să nimerești, și mai grav, să nu încapi în el, se taie din tine fără milă, ca să respecți tiparul. Vrem tipare, cu orice preț! Dacă nu respecți tiparul va fi rău. Trebuie să fii neapărat în trend. Trebuie să critici, orice, dar să critici cu multă abnegație. Un tipar a cărui concizie, din păcate, impune și o doză mare radicalism, care de cele mai multe ori exclude nuanțele. Pentru cei care astăzi au trimis mesaje pe pagina de socializare, au ironizat, au creat, au făcut catrene, unele foarte reușite, îmi confirmă încă o data, că românii sunt oameni spirituali, inteligenți și creativi. Mă bucur să știu că activitatea noastră este urmărită de astfel de oameni.
Pentru încheiere, aș apela tot la Eminescu...“de aproape două mii de ani ni se predică să ne iubim, iar noi ne sfâșiem.”
"

Jandarmeria Română a pus marţi pe pagina de Facebook un videoclip prin care vrea să îi aducă un omagiu poetului Mihai Eminescu. În imagini, trei jandarmi se plimbă prin pădure, cu un pahar de ceai în mână, iar la un moment dat unul dintre ei spune: ”Ce vreme frumoasă este afară. Vremea aceasta îmi aduce aminte de copilărie”. Brusc însă, o jandarmeriță îi atenționează că astăzi este o zi importantă. Apoi, una dintre jandarmerițe începe să cânte melodia ”Doina și Ion Aldea Teodorovici - Eminescu”.

Utilizatorii de Facebook nu au apreciat foarte mult momentul ”artistic” și au dat startul ironiilor la comentarii.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO