Razie de amploare pe străzile din Capitală. Un șofer, prins în timp ce conducea drogat

14-02-2021 07:34


Un şofer a fost prins în timp ce conducea drogat sâmbătă seară, în Sectorul 5 al Capitalei, iar alţii au fost depistaţi conducând sub influenţa alcoolului, în urma unei filtru de amploare al Poliţiei Rutiere.

Doar în ultimele două nopţi, poliţiştii au depistat în trafic nouă şoferi care conduceau sub influenţa drogurilor şi șase sub influenţa băuturilor alcoolice. Au fost reținute şi 30 permise de conducere.

După ce a consumat droguri, a urcat la volan, dar după scurt timp a fost oprit de polițiștii rutieri, care l-au controlat cu aparatul drugtest.

În urma raziei polițiștilor de la Brigada Rutieră, un bărbat de 30 de ani a fost depistat în trafic în timp ce conducea sub influența drogurilor. Rezultatul arăta că acesta consumase canabis, iar pe numele bărbatului a fost deschis un dosar penal.

Polițist: „Vă aduc la cunoștință încă o dată că ați fost depistat cu substanța canabis în urma testului cu aparatul drugtest, ca urmare ne vom deplasa la o unitate spitalicească, mai precis la INML. Din momentul de față, nu mai aveți dreptul de a conduce până la finalizarea cercetărilor în cauză."

Imediat ce au început verificările, agenții au descoperit primii conducători auto amețiți de aburii alcoolului.

Polițist: „0.20 este rezultatul. Se reține permisul de conducere 90 de zile, se eliberează o dovadă fară drept de circulație, o sancțiune de 9 puncte."

Reporter: „Ce ați consumat?”

Șofer: „Vin.”

Reporter: „Când?”

Șofer: „Acum 20 de minute.”

Reporter: „Și cât vin?”

Șofer: „Destul de mult încât să iasă la aparatul alcooltest."

Polițist: „Să vă explic, valoarea este de 0,56 mg alccol pur în aerul expirat. Având în vedere această valoare, trebuie să ne deplasăm la INML pentru prelevarea a două mostre biologice, după care o să vă reținem permisul și o să vă eliberăm dovada fară drept de a conduce."

Polițiștii Brigăzii Rutiere au împânzit Capitala în noaptea de sâmbătă spre duminică.

Radu Gâtan, Brigada Rutieră: „Tematica acțiunii reprezintă prevenirea accidentelor rutiere produse pe fondul consumului de alcool sau substanțe psihoactive. Până în acest moment, mai mulți șoferi din Capitală au fost depistați în timp ce conduceau autovehicule pe drumurile publice din Sectorul 5 și 3, fiind dispuse măsurile legale în cauză."


VIDEO PROTVPLUS.RO