Razie de amploare în Capitală. Zeci de șoferi au fost prinși băuți sau drogați la volan. VIDEO

Ultima actualizare: 09-01-2022 20:33

Zeci de șoferi au rămas fără permise de conducere sau fără certificatele de înmatriculare ale mașinilor, după ce au fost trași pe dreapta în noaptea de sâmbătă spre duminică, la o razie din nordul Capitalei.

 

Ca la fiecare acțiune de acest fel, unii au fost prinși băuți la volan ori sub influența drogurilor: cel mai des - canabis și cocaină. 31 de șoferi au rămas fără permis și a plouat cu amenzi: 125, cu o valoare totală de peste 70.000 de lei.

Multi dintre cei care au băut, sâmbătă seara, în localurile din Capitală ori acasă și s-au urcat apoi la volan au avut parte de o surpriză neplăcută dacă au ajuns prin zona de nord a orașului. Au fost opriți de filtrul de poliție de la Piața Presei Libere și testați.

Ca la fiecare razie, politistii au constatat că și de această dată unii s-au urcat la volan după ce au consumat alcool sau droguri.

-Vi se reține permisul de conducere pentru 90 de zile și o să primiți o dovadă a permisului, fără drept de circulație. Aveți dreptul de redobândi permisul mai devreme prin sustinerea unui examen la 30 de zile. Vreți să prelevați monstre sau vă rețin permisul de conducere?
-Mergem să prelevăm monstre
”.

Agent Oana Pârvan - Brigada Rutieră: „Un bărbat în vârstă de 41 de ani, a fost depistat pe o stradă din sectorul 5 al Capitalei conducând sub influența băuturilor alcoolice. În urma testării cu aparatul alcooltest a rezultat o valoare de 0,72 mg/l alcool pur în aerul pur expirat.”

Sunt mulți șoferi care spun că astfel de razii sunt binevenite.

"Chiar sunt de acord, să oprească, să verifice, pentru că știu câte accidente se întâmplă din cauza alcoolului și nu sunt de acord cu chestia asta, și mai ales cu substanțele”, a declarat un tânăr.

Astfel de acțiuni vor fi organizate periodic, spun polițiștii.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO