Rasturnare de situatie in cazul parintilor acuzati de mama surogat ca si-au abandonat baietelul cu sindromul Down

Ultima actualizare: 14-08-2014 07:11

Rasturnare de situatie in cazul parintilor din Australia, acuzati ca si-au abandonat baietelul cu sindromul Down in bratele mamei surogat din Thailanda.

Cei doi parinti sustin ca, de fapt, femeia care le-a adus pe lume bebelusul nu a vrut sa il dea, dar nici ei nu au insistat prea mult. La randul ei, dupa ce i-a facut de ras in presa internationala, mama surogat recunoaste ca a vrut sa pastreze baietelul, iar australienii au plecat inapoi doar cu sora lui geamana, care era sanatoasa.

''Nu, nu l-am abandonat niciodata'', sustin David si Wendy Farnell, parintii biologici. Sotii povestesc ca s-au chinuit fara succes opt ani sa faca un copil, de aceea au apelat la o agentie care le-a gasit o mama surogat in Thailanda. Insa agentia ar fi trebuit sa se asigure ca mama isi face toate testele necesare in timpul sarcinii, inclusiv acela pentru sindromul Down.

''Cred ca niciun parinte nu vrea un copil cu handicap'', spune David Farnell, tatal biologic.

Mama surogat a adus pe lume gemeni, iar parintii biologici sustin ca erau dispusi sa ia acasa si fetita sanatoasa, dar si baietelul bolnav. Insa cea care i-a nascut s-a opus. ''Ne-am gandit ca poate... poate e mai bine asa'', afirma David Farnell, tatal biologic.

Dupa ce a declarat sus si tare ca australienii si-au parasit baietelul bolnav si ea nu are cu ce sa-l creasca, mama surogat din Thailanda si-a schimbat povestea.

''Asa e, nu le-am dat voie sa-l ia pe Gammy cu ei. Asta e adevarul. Am facut-o pentru ca n-am vrut sa-l bage intr-un azil''', spune acum Pattaramon Chanbua, mama surogat.

Povestea s-a complicat atunci cand s-a aflat ca tatal biologic al copiilor a agresat sexual trei fetite cu varste intre 5 si 10 ani, fapte pentru care a facut patru ani si jumatate de inchisoare.

Intrebat daca poate spune cu toata convingerea ca fetita va fi in siguranta cu el, David Farnell, tatal biologic, a declarat: ''Va fi 100% in siguranta. Voi face orice ca sa-mi apar fiica''.

Protectia Copilului din Australia a anuntat ca va monitoriza familia, pentru a vedea daca fetita poate ramane in grija parintilor.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO