Ramasitele unui preot, mort de 40 de ani, au disparut din mormant. Cele doua ipoteze halucinante ale localnicilor

Ultima actualizare: 02-10-2015 07:16

Mister total intr-un sat din judetul Mehedinti, unde ramasitele unui preot, mort in urma cu aproape 40 de ani, au disparut cu totul din mormantul unde se presupune ca fusese inhumat.

Marti, rudele au venit sa il dezgroape, ca sa ii mute trupul in alta parte, insa nu au gasit nimic inauntru. Localnicii spun ca este posibil ca trupul parintelui sa fi fost furat, pentru ca moastele sale ar fi facatoare de minuni.

Monahul Nicolae Dorobantu, sau preotul Nil, asa cum era cunoscut de multi, a murit in anul 1977, in judetul Mehedinti. A fost ingropat acolo, pe meleagurile natale. O nepoata de-a parintelui a vrut sa mute acum osemintele in Bucuresti, pentru a fi mai aproape de restul familiei.

Toti cei care au asistat marti la deschiderea mormantului au fost socati cand au vazut in pamant doar cateva scanduri.

Parintele a fost coleg de scoala cu Regele Mihai I, iar in timpul regimului comunist a fost prigonit de Securitate. Localnicii nu exclud posibilitatea ca la inmormantarea din 1977 sicriul sa fi fost de fapt gol.

O nepoata de-a parintelui a fost cea care a cerut deshumarea. Femeia a venit in comuna Bala special pentru a cauta ramasitele preotului.

Clopotarul bisericii sustine ca, in urma cu mai multi ani, ar fi vazut cateva persoane care sapau la mormantul parintelui. Unii localnici sunt convinsi, de altfel, ca trupul sau a fost furat.

Dorina Crainiceanu, localnica: "Nu au gasit nimic, spre nefericirea noastra, a satenilor, care veneam si ne rugam la aceasta cruce."

In mormantul ramas gol, preotii si rudele au inhumat ramasitele altor apropiati cu care prelatul a fost ingropat in urma cu aproape patru decenii.

Daniel Rata, preot: "Am facut o slujba care se face la deshumare, apoi, dupa ce am constatat ca in mormant nu este parintele, am facut o slujba de reinhumare pentru parintii sau rudele care se afla in mormant."

Mormantul preotului a fost refacut de muncitori si nu va mai fi deschis. Pentru rude si localnici ramane insa misterul disparitiei ramasitelor pamantesti ale duhovnicului. Pentru ca rudele nu au cerut acest lucru, politia nu a inceput o ancheta.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO