Rafila: Trebuie gândită o strategie de reluare a activității, măcar în anumite județe

Ultima actualizare: 20-04-2020 14:48
Rafila: Trebuie gândită o strategie de reluare a activității, măcar în anumite județe
Inquam/ Alexandru Prepelita

Vârful epidemiei de coronavirus din România ar putea fi atins săptămâna viitoare, iar autoritățile trebuie să gândească o strategie de reluare a activității, măcar în anumite județe, a declarat Alexandru Rafila.

 

Numărul îmbolnăvirilor ar putea ajunge la 12.000- 14.000 de cazuri săptămâna viitoare, când se va înregistra astfel vârful pandemiei din România.

În aceste condiții, profesorul Alexandru Rafila consideră că autoritățile trebuie să elaboreze o strategie de reluare a activității, măcar în anumite județe.

Potrivit acestuia, un criteriu pentru luarea acestei decizii ar fi scăderea consecutive a numărului de noi cazuri timp de 7-10 zile.

 

Care ar fi criteriile relaxării

 

”Există mai multe criterii care trebuie luate în considerare pentru această decizie. Există un set de criterii epidemiologice care se referă la scăderea susținută a numărului de cazuri noi, care trebuie să se petreacă într-o perioadă de minim 7-10 zile și bineînțeles că există și criterii de natură economică, care trebuie să fie considerate importante pentru că, până la urmă, economia e cea care susține sistemul de sănătate”, a spus Rafila la Digi 24.

Alexandru Rafila a mai spus că ”se poate lua o decizie care nu trebuie să fie neapărat extinsă la nivel național, dar măcar la nivel local pentru județele care întrunesc criterii de admisibilitate, să se poată ridica o parte măsuri”.

 

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO