Radu Mazăre și-a anunțat frații că se însoară în pușcărie. Le-a cerut să-i aducă cireșe

Ultima actualizare: 07-06-2019 17:17

Aflat după gratii, în penitenciarul de maximă siguranţă Rahova, Radu Mazăre are gânduri serioase, de însurătoare, şi fraţii lui susţin că a şi cerut-o în căsătorie pe iubita lui.

Vineri, fostul edil al Constanței a fost vizitat, la vorbitor, de fraţii lui, care i-au adus şi pachete cu mâncare, pregătită de mama lor.

Totuşi, Mazăre trebuie să mai aştepte până când va afla dacă are sau nu vreo şansă de a obţine anularea condamnării de 9 ani de închisoare, aşa cum îşi doreşte.

Puţin după miezul zilei, Radu Mazăre a ieşit din camera în care este deţinut, ca să îşi întâlnească fraţii, la vorbitor. Mihai, geamănul fostului primar al Constanței, şi fratele lor mai mic, Alexandru, fostul senator PSD, au venit cu braţele pline de alimente.

Mihai Mazăre: ”Mezeluri, ghiudem, cireșele pe care le cere.

De când a fost extrădat din Madagascar şi a ajuns la penitenciarul de maximă siguranţă Rahova, Radu Mazăre vorbeşte zilnic cu fraţii săi la telefon, dar întâlnirile față în faţă sunt cele care îl pot ajuta pe fostul edil să treacă peste condamnare.

De dimineaţă, Radu Mazăre a refuzat să fie dus la Înalta Curte de Casaţie, instanţă care l-a condamnat definitiv în dosarul retrocedărilor ilegale de plaje de la Constanța. Fusese citat pentru propriul proces, însă a preferat să îşi trimită doar avocaţii.

Fostul primar al Constanței Radu Mazăre nu acceptă câtuşi de puţin condamnarea primită la Înalta Curte, aşa că a cerut să îi fie anulată. Însă până să spună ce argumente are, aşteaptă motivarea deciziei definitive, dată de completul de cinci. Aşa că dezbaterile în acest proces vor începe abia la toamnă, pe 27 septembrie.

Până atunci, el va fi trecut de mult de perioada de carantină, iar detenţia şi-o va continua cel mai probabil tot la Rahova. Și nu la Tulcea sau Slobozia, cum se vehicula după extrădare. Radu Mazăre încă mai are procese la instanţa supremă şi i-ar fi foarte greu să facă naveta la Bucureşti.

Pe de altă parte, Arhiepiscopul Tomisului, Teodosie, i-a transmis să fie încrezător şi, după ce va trece sesiunea studenţilor, adică peste două săptămâni, îl va vizita la închisoare ca să îl îmbărbăteze.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO