RADET prezintă situația catastrofală a conductelor din Capitală. Când încep reparațiile


Ultimul update: Vineri 29 Noiembrie 2019 20:57
Data publicarii: Vineri 29 Noiembrie 2019 19:28
Categorie: Stiri actuale

RADET a pus astăzi în scenă un veritabil spectacol pentru locuitorii Bucureştiului, care refuză să înţeleagă, de ce, în 2019, încă se spală în lighean, cu apă încălzită pe aragaz, cu oala.

Directorii au convocat peste 200 de muncitori într-o sală, pe care au decorat-o cu ţevi fisurate, scoase din subteran.

Au încercat astfel să ofere explicaţii sau mai degrabă scuze, pentru avariile majore din ultima perioadă. Şi au anunţat că în primăvară vor închide, rând pe rând, toate magistralele Capitalei, ca să schimbe conductele uzate.

În amfiteatrul regiei de termoficare au fost instalate, cu rol de recuzită, ţevi care arată fidel starea infrastructurii din subteran: subţiate de timp şi mâncate de rugină. Un muncitor, chemat să îşi spună părerea despre cum se face treaba în teren, verifică dacă măcar la RADET oamenii au ceva şanse să-şi dea gecile jos.

Între timp, directorii iau cuvântul despre situaţii dramatice, cum sunt avariile majore care au lăsat inclusiv spitale fără apă caldă şi căldură.

Ioana Stoica, lider sindical: „Nu e nimeni vinovat sau ca să zic aşa toţi suntem vinovaţi... cum zicea cineva, de ce n-aţi oprit, doamnă, căldura şi apă caldă, dacă aţi avut conturile blocate luni de zile? De ce? Din respect pentru populaţie!”

Respectaţi, dar cu ţevi care stau să bubuie, pentru că trebuiau schimbate acum 30 de ani...bucureştenii ştiu din experienţă că pot găsi oricând apă fiartă în subsol sau la ieşirea din bloc.

Alexandru Burghiu, director RADET: „Astfel de zone afectate sunt mai multe decât fizic poate executa RADET-ul. Toată lumea întreabă de ce n-aţi făcut vara trecută. Dar aceste lucruri nu s-au mai făcut de foarte mulţi ani, tocmai ca să nu deranjeze.”

"Deranjul" va începe, se pare, îndată ce vom ieşi din iarnă, pentru că 80 la sută dintre probleme apar la ţevile cu termenul de folosinţă depăşit de prea multă vreme.

Pe rând, timp de 2-3 săptămâni, fiecare casă privată său obiectiv conectat la reţeaua publică va rămâne fără apă caldă. 

Din primăvară încep lucrările

 

Dacă planul curajos al RADET va fi pus în practică, în primăvară, când se opreşte căldura la calorifere, va fi pus dop şi ţevilor de apă caldă. Rând pe rând, cele 9 magistrale ale capitalei vor fi oprite şi vor fi înlocuite ţevile mari şi medii de pe fiecare bucată. Unele au 1,20 m diametru.

Actualul director spune că acum 20 de ani, ultima oară când s-a făcut în Bucureşti o lucrare de asemenea amploare, opririle au lucrat 3 săptămâni. Intenţia e ca, de data aceasta, să intervină mai multe companii, astfel încât perioada de oprire să fie redusă la maximum.

Rămâne de văzut cum va pune regia în practică aceste bune intenţii. Directorii accepta că oamenii din teren sunt în vârstă, au salarii mici şi plătesc pe nedrept oalele sparte.

RADET trimite energie termică spre 600 de mii de apartamente, adică 1.200.000 de locuitori.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

FULLSCREEN
RADET prezintă situația catastrofală a conductelor din Capitală. Când încep reparațiile
  • /

Sursa: Pro TV

Tags: radet, reparații,

VIDEO PROTVPLUS.RO