Puiu Popoviciu a fost pus sub urmărire internaţională

Ultimul update: Luni 07 August 2017 22:45
Data publicarii: Joi 03 August 2017 13:05
Categorie: Actualitate

Omul de afaceri Puiu Popoviciu este de astăzi urmărit internaţional. Milionarul a primit în străinătate vestea că a fost condamnat la 7 ani de detenţie.

Popoviciu a plecat la începutul lunii iunie în Statele Unite pentru că iubita să urmă să nască o fetiţă. Nu avea nicio interdicţie de a părăsi ţară, aşa că nu-i de mirare că poliţiştii nu l-au găsit miercuri seară în Bucureşti, după ce l-au căutat la mai multe adrese. Judecătorii instanţei supreme l-au găsit vinovat că a pus mâna ilegal pe sute de hectare din nordul Capitalei şi că ar fi adus statului un prejudiciu de 130 de milioane de euro.

Era aproape miezul nopţii când pe site-ul Poliţiei Române a fost publicată, la secţiunea urmăriţi naţional, fotografia cu datele de identificare ale lui Aurel Gabriel Popoviciu, în vârstă de 58 de ani.

Decizia poliţiei a venit după ce agenţii au mers la ultimul domiciliu cunoscut al lui Popoviciu şi au constatat că omul de afaceri nu mai locuia acolo de ani buni.

Puiu Popoviciu a plecat din România acum două luni. Unii dintre apropiaţi susţin că s-ar afla la Londra, locul de unde şi-ar gestiona afacerile, alţii că ar fi în Statele Unite, la New York , unde stă şi iubita actuală.

Greu de spus unde este cu adevărat. Popoviciu are proprietăţi în mai multe ţări, inclusiv la Monaco. Puiu Popoviciu este cunoscut inclusiv de primarul statului de pe riviera franceză.

De altfel, Monaco este locul în care mulţi dintre bogaţii României şi-ar fi cumpărat proprietăţi şi unde se întâlnesc pentru a-şi pune la punct afacerile.

Puiu Popoviciu a investit, inclusiv în România unde este considerat cel mai mare proprietar de spaţii comerciale din Bucureşti.

Cu o avere estimată de revista capital la aproape 360 de milioane de euro în 2016, ocupă locul 8 în top 300. Acelaşi Popoviciu aret afaceri şi în industria hotelieră sau cea a restaurantelor.

A adus în românia francizele Pizza Hut şi KFC şi, după ce a deschis primul magazin Ikea lângă Bucureşti, a vândut franciza pentru 30 de milioane de euro.

Cel mai cunoscut bussines este complexul comercial Băneasa, construit pe terenul pe care procurorii spun că a pus mâna, cu ajutorul fostului rector al Universităţii de Ştiinţe Agricole.

Nu a obţinut achitarea, ci o condamnare definitivă. Judecata va continuă însă în civil pentru recuperarea prejudiciului de 130 de milioane de euro.

Magistraţii trebuie să decidă dacă Puiu Popoviciu îşi va pierde o parte din avere, dar şi dacă statul va prelua afacerile derulate pe terenurile universităţii de ştiinţe agricole.

 

 

Puiu Popoviciu, la
Puiu Popoviciu, la "Persoane urmărite", pe site-ul Poliției Române
VIDEO PROTVPLUS.RO
Branza de casa
Alertă de siguranţă alimentară. Grăsimi hidrogenate, vândute pe post de brânzeturi
”Mi-ați salvat familia”. Doi polițiști români, eroi în Italia după ce au salvat mai multe persoane
Ce a făcut un tânăr din Botoșani după ce a spart o biserică
Impact violent între 3 mașini, în Hunedoara. O gravidă și două fetițe, între răniți
”Regele Cioabă”, ultima metodă inventată de hoți. Cum a rămas o femeie fără 3.700 lei
O femeie de 27 de ani a murit din cauza gripei. Numărul deceselor a urcat la 128
pisica salvată
Pisoi căzut într-un puț adânc de 6 metri, salvat de pompieri
Moineștiul, îngropat de gunoi de 2 luni după ce a adunat datorii de 800.000 de €
S-a grăbit să prindă un TAXI, dar a fost lovită în plin de un șofer în Târgovişte
Mii de oameni au manifestat în țară pentru susținerea Laurei Kovesi. ”Le este frică de ea”
Taxi spulberat de tren, la Orșova. Unul din pasageri a murit
Ce spune ministrul Apărării despre desființarea scutului de la Deveselu