PSD, Avocatul Poporului și CCR, acuzați de Dancă: ”Vinovați de zădărnicirea combaterii bolilor”

Ultima actualizare: 08-07-2020 17:51
Ionel Dancă
Agerpres

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Ionel Dancă, a transmis pe cine consideră vinovat pentru număr foarte mare de cazuri de coronavirus raportate astăzi.

”555 de cazuri noi de infectare cu Coronavirus în România în ultimele 24 de ore! PSD+ filialele de la Pro Romania, ALDE, Avocatul Poporului, CCR și din alte instituții ale statului au sabotat efortul românilor responsabili de până acum și se fac vinovați de zădărnicirea combaterii bolilor”, a scris Ionel Dancă, pe Facebook.

Bilanțul anunțat marți a dus totalul cazurilor confirmate la 30.175. Cele 555 de cazuri noi au rezultat din 13.147 de teste efectuate la nivel național în ultimele 24 de ore. Bilanțul a crescut semnificativ față de marți, când au fost anunțate 397 cazuri noi.

”Politizarea absurdă a epidemiei împotriva efortului guvernamental și medical de limitare a răspândirii epidemiei, negaționismul pericolului Covid pentru câștig electoral ieftin și incitarea la nerespectarea deciziilor Guvernului, conspiraționiștii de serviciu ai manipulării publice și, nu în ultimul rând, asimptomaticii liberi care nu respectă regulile de protecție sanitară și își pun în pericol sănătatea lor și a celor din jur, ne-au adus în acest punct, cu cel mai mare număr de infectări într-o singură zi de la începutul epidemiei”, a scris purtătrul de cuvânt al guvernului.

Dancă a susținut că, pentru o viață sănătoasă, fără coronavirus în România, populația nu trebuie să mai asculte de ”politicienii și propangandiștii mincinoși și iresponsabili” și să respecte recomandările autorităților publice și sanitare.

”Aceasta este singura soluție pentru a evita restricțiile publice impuse pentru a limita răspândirea epidemiei cu Coronavirus și nu există altă cale pentru a putea reveni la normalitate și pentru relansarea economică a României”, a mai transmis Dancă.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO