Protest la Târgu Mureș, după declarațiile primarului: "Facem cerere pentru a merge la baie"

Ultima actualizare: 18-01-2020 08:38

Protest în centrul oraşului Târgu Mureş. Peste 200 de localnici şi-au arătat nemulţumirea faţă de declaraţiile primarului Dorin Florea, făcute la începutul săptămânii pe paginile de socializare.

Edilul a lansat atunci ideea că viitorii părinţi să îndeplinească mai multe condiţii în momentul în care vor un copil, dorind chiar şi organizarea unei dezbateri pe această temă.

Protestatarii au cerut demisia edilului şi au depus cereri simbolice la registratura primăriei.

Totul a început după ce edilul oraşului a postat pe pagina personală de socializare un mesaj, prin care şi-a arătat dorinţa că viitorii părinţi să indeplineasac obligaţii clare, să aibă un loc de muncă şi să poată să ofere condiţii optime pentru creşterea copiilor. Acesta a mai propus ca statul să ia copiii celor care nu au un loc de muncă sau un nivel minim de educaţie.

Bărbat: "Vom continua protestele în toată ţara, acolo unde vor fi derapaje vom lua atitudine, vrem o conviețuire a tuturor oamenilor, vrem să se respecte drepturile oamenilor".

Bărbat: "Nu poţi să faci discriminare pe motiv etnic şi nici social. Dacă un român rămâne fără lucru mâine, ce faci? Interzici să se culce cu nevasta-sa sau ce. S-a încălcat drepturile omului"

Protestar: "Cu banii ăia pe care dă domnul primar nu facem avere, io am doi copii, am luptat pentru ei "

Femeie: "E discriminare pentru ţigani, romani sau orice bucuria de primul copil"

Liderii acţiunii de protest au înaintat primăriei cereri simbolice care au fost înregistrate şi urmează să fie analizate de către primar.

Protestatar: "O să avem cereri din cele mai diverse: o să îi cerem domnului primar o cerere tip pentru a putea respira aer, pentru a putea merge la baie. Şi să urcăm cu liftul"

Cosmin Blaga, purtător de cuvânt primăria Târgu Mureş: "Încă o dată, eu nu înţeleg care a fost supărarea lor, pentru că mesajul primarului a fost destul de clar cu privire la modul în care trebuie să înţeleagă lumea că atunci când aduci pe lume un copil însemna o mare responsabiliatte şi un copil nu trebuie adus pe lume pentru ca să fie o sursă de venit, aşa cum se întâmplă în multe zone defavorizate"

Primarul propune organzarea unei dezbateri pe această temă. În acest caz, Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării s-a autosesizat.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO