Protest la Jean Monnet, dupa demiterea conducerii. Profesoara: "Trebuia sa fie un tap ispasitor"

Ultima actualizare: 26-10-2012 20:02

La fel ca artificiile au "explodat" astazi si nemultumirile elevilor de la liceul Jean Monnet. Ei au protestat, suparati ca ministerul a demis conducerea scolii, dupa un control care a scos la iveala un sir de nereguli.

"Trebuia sa fie un tap ispasitor", a declarat una dintre profesoarele destituite. Liceul a intrat si in atentia ministerului, dupa ce una dintre eleve l-a acuzat pe profesorul de sport ca ar fi violat-o. Dascalul a fost arestat.

De la 11 dimineata, in fiecare pauza , elevii de la Jean Monnet au iesit pe scarile din fata liceului cu afise si pancarte.

"Vrem conducerea inapoi!" , "Stop discriminarii!" si "Iubim Jean Monnet" sunt doar cateva mesaje pe care ei au vrut sa le transmita.

Alaturi de elevi au protestat si cativa dascali.

Scandalul a izbucnit dupa ce ministrul Daniel Funeriu a decis ca directorul general si cel adjunct sa fie demisi. Motivul? in liceu s-au produs nereguli mari. Conducerea nu are o strategie pentru reducerea abandonului si a numarului de absente si nici proiecte pentru combaterea violentei. In plus, n-ar fi stiut sa gestioneze situatiile de criza.

Profesorii demisi contesta masura, la fel si parintii, dar nu o mai pot schimba.

Cel mai probabil, marti, consiliul de administratie al inspectoratului general va stabili cine va ocupa cele doua posturi.

Directorii se schimba, dar problemele raman. Liceul va trebui sa explice cum a reusit eleva care si-a acuzat profesorul de educatie fizica de viol sa acumuleze 45 de absente, in mai putin de doua luni.

In paralel, vor continua si anchetele politiei - una pe tema scandalului sexual, iar alta asupra altor doua eleve acuzate acum cateva zile de furt.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO