Protest în fața primăriei Galați, după majorarea impozitului pentru vehicule cu 55%

Ultima actualizare: 11-01-2021 17:43

A fost scandal luni în fața primăriei din Galați, unde peste o sută de persoane au protestat față de majorarea impozitului pentru vehicule cu 55%.

Atenție, vorbim despre o decizie pe plan local. Oamenii au încercat să blocheze centrul orașului și s-au contrat cu polițiștii și jandarmii.

Protestatarii au încercat să își abandoneze mașinile în plină stradă, în fața primăriei. În cele din urmă, au reușit să blocheze traficul. Spiritele s-au încins în momentul în care un polițist i-a cerut unuia dintre ei documentele.

Protestatar: „Un abuz foarte mare pentru cei care muncim și ne chinuim. 55% este o mărire imensă. Cred că dau cinci mii de lei, așa care anul trecut dădeam două mii trei sute. Adică dublu. La o autoutilitară cu care mă chinui zi de zi pentru familie și ne chinuim și muncim degeaba.”

Protestatar: „Nouă dacă nu ne-a adăugat niciun ban la pensii, niciun ban la salarii, noi de unde dăm? Domnule primar, mai dați afară din loazele care sunt aici și stau și urmăresc pe Facebook pe cei care vă critică.”

Impozitul a fost majorat cu 55 de procente urmare a unei hotărâri luate de Consiliul Local, la sfârșitul anului trecut.

Petrica Pațilea, purtător de cuvânt Primăria Galați: „Hotărâre care a avut în vedere încurajarea transportului nepoluant. Facem mențiunea că autovehiculele hibride beneficiază de o reducere de 95% a acestui impozit, iar pentru cele electrice nu se datorează impozit pe autovehicul."

Protestul de luni s-a încheiat pașnic. Legalitatea ședinței în care s-a luat decizia a fost contestată deja de reprezentanții mai multor partide. În locul unui consilier PSD ar fi votat o altă persoană, profitând de faptul că ședința s-a desfășurat în regim de teleconferință.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO