Proteste anunțate sâmbătă în București, Cluj și Brașov. ”Ordonanța 13 revine! Toți în Piață!”

protest
Inquam Photos / Octav Ganea

Noi proteste au fost anunțate pe Facebook sâmbătă seară, în București și Brașov, pentru apărarea statului de drept, după ce Liviu Dragnea a anunțat că nu demisioneză din funcțiile deținute în Parlament și în Partidul Social Democrat.

”Oficial, Dragnea, dupa CEx, a declarat război românilor!

S-a anunțat oficial o Ordonanță de Urgență pe Codurile Penale! Ne vedem pe 23 iunie, în Piața Victoriei, începând cu ora 17! Toti in Piata”, se anunță pe pagina evenimentului din București.

De asemenea, la Brașov au fost anunțate mișcări de stradă, sâmbătă, 23 iunie.

Am intrat în etapa finală a bătăliei pentru viitorul României. Avem de ales între un stat de drept și un stat banditesc. Ieșiți în stradă pe 20 iunie în fața fiecărei prefecturi din fiecare județ. Ieșiți și spuneți DA democrației, domniei legii și luptei anticorupție. Cereți demisia Guvernului, cereți demisia lui Liviu Dragnea din funcția de președinte al Camerei Deputaților, cereți majorității parlamentare să oprească schimbarea codurilor penale. Iar dacă îl suspendă pe Președinte, spuneți-le că ei oricum nu scapă. Spuneți-le că viitorul copiilor noștri și al țării nu trebuie să depindă de interesul penal al unui borfaș.

Citește și
protest
Momentul în care protestatarii din Piața Victoriei îi cântă lui Dragnea ”mulți ani primească”. VIDEO
Ce au păţit poliţiştii care l-au lăsat pe Vlad Pascu să conducă drogat

Gangsterii au capturat România. Au furat la fiecare contract din bani publici, au furat de la Guvern, au furat de la Parlament, au furat de la consiliul județean, au furat de la primărie, ne-au jefuit pe fiecare dintre noi. Iar când au început să ajungă la închisoare, au început să fure instituții și legi. Au transformat codurile penale în codurile penalilor, distrug instituții independente și le pun sub cizmă politică, fură democrația cu totul. România devine Koruptistan, iar democrația se transformă în cleptocrație.” - se arată în mesajul organizatorilor protestului pe rețeaua de socializare.

Și la Cluj oamenii se mobilizează:

SOLIDARITATE! Hai în stradă!

Dupa 600.000 de oameni în stradă în 2017 și alte zeci și sute de mii ieșiți anul acesta, dublul infractor dorește să "reînvie" fatidica OUG 13.

(Dacă lucrurile se precipita, astăzi sau mâine, suntem pregătiți oricând)

Ce vrea Dragnea acum:
• Impunerea unui prag de 200.000 de euro și scăderea limitelor pedepsei, de la 2 la 7 ani cât este în prezent, la 1 – 5 ani.

Codul penal va intra în dezbaterea comisiei speciale condusă de nimeni altul decât obedientul Florin Iordache, fostul artizan al Ordonanței de Urgență 13.

Reamintim că Liviu Dragnea a fost condamnat ieri, în primă instanță, la 3 ani și jumătate de închisoare cu executare pentru instigare la abuz în serviciu.

Când? În fiecare zi, până ne atingem scopul.

Cine? TU. Nu "opoziţia", nu "Europa", nu "Preşedintele", nu "Dumnezeu". Dacă tu nu te mişti, să nu spui pe urmă că alţii au fost de vină.

Cu cine? Cu familia, cu prietenii, cu vecinii, cunoscuţii, cu fiecare om la care te poţi gândi şi pe care îl poţi aborda. Cu toţi cei din lista ta de telefon. Cu toţi cei din lista ta de mail. Pune mâna şi sună. Pune mâna şi scrie. Ridică vocea şi strigă. Altă opţiune nu mai e.

Cum? Cu toată luciditatea, dar şi cu toată furia din lume. Cu toată demnitatea de care mai eşti în stare. Cu toată grija faţă de tot ceea ce şi toţi cei care îţi sunt preţioşi. Fără clintire. Fără ezitare.
Până când trebuie. Până cădem toţi sau cad ei de la putere.
Până la capăt, al nostru sau al lor. - via Dumitru Valcu

Pe cei care vor să se alăture protestatarilor care au rămas cu corturile în centrul Clujului 24/24, îi invităm în acest grup: https://www.facebook.com/groups/231989700741654/- se arată pe pagina de Facebook a organizatorilor din Cluj.

Câteva zeci de persoane au ieșit în stradă și vineri seara în București și Cluj, pentru a cere demisia lui Liviu Dragnea și a guvernului Dăncilă.

Liviu Dragnea a declarat, vineri, că maniera de a adopta Codurile Penale în Parlament ”s-a dovedit a fi una greșită” și că nu se mai poate vorbi de adoptare și promulgare.

 

Șeful PSD le-a cerut iertare românilor pentru că s-a lungit elaborarea Codurilor Penale și a promis că PSD va fi mai ferm.

De asemenea, Liviu Dragnea a sugerat că ar putea urma o Ordonanță de Urgență pentru modificarea Codurilor Penale.

”Îmi cer iertare miilor de români care stau în pușcărie în baza unui articol neconstituțional, sovietic. Îmi cer iertare pentru că s-a lungit atât de mult elaborarea Codului Penal. Probabil că nu o să mă ierte.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicatia Stirile ProTV pentru telefoane Android si iPhone!

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Cum a fost surprins Dani Alves la trei zile după ce a ieșit din închisoare
FOTO Cum a fost surprins Dani Alves la trei zile după ce a ieșit din închisoare
Citește și...
Filosoful Mihai Șora, apel către românii din diaspora:
Filosoful Mihai Șora, apel către românii din diaspora: "Nu s-ar putea mai devreme de 10 august?"

Filosoful Mihai Şora se adresează românilor din diaspora, vineri seară, întrebând: "Nu s-ar putea mai devreme de 10 august?", referindu-se la manifestaţia de protest anunţată de diaspora în luna august în Piaţa Victoriei.

Momentul în care protestatarii din Piața Victoriei îi cântă lui Dragnea ”mulți ani primească”. VIDEO
Momentul în care protestatarii din Piața Victoriei îi cântă lui Dragnea ”mulți ani primească”. VIDEO

Protestatarii adunați în Piața Victoriei din capitală, joi seară, i-au cântat liderului PSD Liviu Dragnea ”mulți ani primească”.

Mii de oameni au protestat în București și în țară. Manifestanții au cerut demisia lui Liviu Dragnea
Mii de oameni au protestat în București și în țară. Manifestanții au cerut demisia lui Liviu Dragnea

Mii de oameni s-au adunat, joi seară, în Piața Victoriei din capitală pentru a cere demisia liderului PSD, Liviu Dragnea, după condamnarea primită în dosarul ”Bombonica”. 

Recomandări
Cât câștigă un muncitor străin în România. „Țara asta este bună, dar unii oameni îmi adresează cuvinte urâte”
Cât câștigă un muncitor străin în România. „Țara asta este bună, dar unii oameni îmi adresează cuvinte urâte”

În timp ce cererea pentru muncitorii străini este tot mai mare, în România nu ajung suficienți. Agențiile de recrutare spun că unii străini ocolesc țara noastră și aleg Ungaria sau Croația.

Autoritățile ruse susțin că au găsit în sângele teroriștilor o substanţă psihotropă care schimbă percepţia realităţii
Autoritățile ruse susțin că au găsit în sângele teroriștilor o substanţă psihotropă care schimbă percepţia realităţii

Cei patru principali suspecţi arestaţi după atacul terorist de la sala de concerte Crocus City Hall de lângă Moscova s-ar fi aflat sub influenţa drogurilor în momentul în care au executat împuşcăturile în masă - susțin autoritățile ruse.

Pedeapsa primită de paramedicul SMURD care a agresat sexual o pacientă, în ambulanță, în drum spre Spitalul Elias
Pedeapsa primită de paramedicul SMURD care a agresat sexual o pacientă, în ambulanță, în drum spre Spitalul Elias

Un paramedic SMURD, acuzat că a agresat sexual o pacientă pe care trebuia să o transporte în siguranță, la spital, a fost condamnat la 5 ani și 5 luni de închisoare.