Profesorul de sport de la "Jean Monnet" ramane in arest. Tribunalul infirma decizia de eliberare

Ultima actualizare: 26-10-2012 17:27

Fostul profesor de sport de la Liceul "Jean Monnet", Octavian Visan, deferit justitiei pentru ca a intretinut acte sexuale cu o eleva, ramane in arest.

Tribunalul Bucuresti a decis, vineri, ca motivele care stau la baza arestarii lui Visan se mentin, astfel ca acesta trebuie sa ramana in arest. Astfel, instanta a infirmat decizia de joi a Judecatoriei Sectorului 1.

Judecatoria Sectorului 1 a luat in discutie, joi, conform Codului de procedura penala, legalitatea si temeinicia motivelor si temeiurilor ce au stat la baza arestarii lui Octavian Visan. Dupa analizarea dosarului si dupa deliberare, instanta a dispus punerea de indata in libertate a lui Visan, constatand astfel ca aceasta masura nu se mai impune la acest moment.

Decizia de joi a fost atacata cu recurs la Tribunalul Bucuresti. Profesorul de sport Dan Octavian Visan, de la Liceul "Jean Monnet" din Bucuresti, acuzat ca a intretinut acte sexuale cu o eleva a fost deferit justitiei, de catre Parchetul Judecatoriei sectorului 1, el urmand a fi judecat in stare de arest preventiv.

Primul termen de judecata in acest caz a fost stabilit pentru 10 februarie 2012, la Judecatoria sectorului 1 Bucuresti.

In 18 noiembrie, Tribunalul Bucuresti a decis arestarea preventiva, pentru act sexual cu o eleva, a profesorului de sport Dan Octavian Visan, de la Liceul "Jean Monnet" din Bucuresti, judecatorii admitand contestatia procurorilor fata de decizia instantei inferioare care apreciase ca acuzatul poate fi cercetat liber Profesorul de la Liceul "Jean Monnet" a recunoscut ca a intretinut relatii sexuale cu o eleva din clasa a XI-a, in mai multe randuri.

Judecatoria Sectorului 1 a decis, in 5 noiembrie, ca profesorul Dan Octavian Visan poate fi cercetat in libertate, acestuia fiindu-i impusa insa interdictia de a parasi localitatea timp de 30 de zile. Decizia a fost contestata de Parchetul Judecatoriei Sectorului 1 la Tribunalul Bucuresti (TB), unde un complet de trei judecatori a hotarat emiterea unui mandat de arestare preventiv pe numele profesorului, pentru 29 de zile.

Eleva de la Liceul "Jean Monnet" s-a prezentat, in 3 noiembrie, la Sectia 1 Politie insotita de parinti si a depus plangere impotriva profesorului de 26 de ani, acuzandu-l ca a violat-o, in timpul unei excursii la Predeal. Visan a fost audiat si retinut in 4 noiembrie, iar sambata a fost eliberat din arest, in urma deciziei Judecatoriei Sectorului 1.

Profesorul de sport era suplinitor, fiind venit de la alta scoala la Liceul "Jean Monnet" de un an. El si-a recunoscut fapta in fata conducerii unitatii de invatamant, context in care a si demisionat.

Avocatul acestuia a sustinut ca intre profesor si eleva care il acuza de viol a existat doar o relatie profesionala si ca acestia "nu au fost iubiti". In plus, avocatul a aratat ca profesorul nu a cunoscut ca eleva este minora, "aceasta venind dintr-un sistem de invatamant diferit, din Belgia".

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO