Profesor de 29 de ani din Dâmbovița, acuzat că abuzează sexual copiii la școală

Ultima actualizare: 31-10-2019 17:26

Acuzaţii grave la o şcoala generală din Pucioasa, în judeţul Dâmboviţa. Câţiva părinţi s-au plâns dirigintei unei clase că profesorul de educaţie civică ar avea un comportament ciudat faţă de copiii lor.

Susţin că dascălul i-ar fi mângâiat şi atins într-un mod nepotrivit, sub privirile colegilor. Atât Poliţia, cât şi conducerea şcolii şi a Inspectoratului Școlar au început anchete.

Scandalul vine la doar câteva zile după ce şoferul microbuzului şcolar din acelaşi oraş a fost arestat pentru abuzuri de natură sexuală, săvârşite cu o elevă de 14 ani.

Profesorul, de 29 de ani, a venit de curând să predea la două şcoli generale din Pucioasa. Primarul povesteşte că a rămas stupefiat când a aflat de la cei din şcoală ce s-ar fi petrecut la orele acestuia.

Constantin Ana, primarul oraşului Pucioasa: ”Dirigintele a aflat de la copii ca el este exagerat de lipicios, ca să nu folosesc nişte termeni mai duri sau mai răi, în sensul că îi mângâie, îi atinge, lucruri total nefireşti. Ideea e ca un asemenea comportament trebuie ucis din faşă”.

Reprezentanţii şcolii au informat conducerea inspectoratului şcolar şi investighează cele întâmplate.

Cristina Stroe, inspector şcolar general ISJ Dâmboviţa: ”Vom aplica chestionare copiilor cu privire la modul de relaţionare între ei şi cadrul didactic, vom aplica chestionare părinţilor. Eu îl ştiu că un profesor care a obţinut rezultate foarte bune”.

Alina Ariton, colega profesorului: Este un coleg apropiat de copii, îl ştiu un om de treabă, niciodată nu mi-a dat nimic de bănuit.
Reporter: Aceste acuzaţii cum vi se par?
Alina Ariton: Nelalocul lor.

Bunica unui elev: ”Să fie controlaţi, să fie supuşi unor teste psihologice, dacă se ajunge la aşa ceva e foarte grav. Aţi văzut cum s-a întâmplat cu șofereul de pe microbuz”.

Agent Ana Maria Liță, purtător de cuvânt IPJ Dâmboviţa: ”Poliţiştii oraşului pucioasa s-au sesizat cu privire la această situaţie şi facem verificări pt purtare abuzivă şi hărţuire sexuală”.

Pe de altă parte, la sfârşitul săptămânii trecute, aceiaşi polițiști l-au arestat preventiv pe şoferul microcuzului şcolar din localitate, care ar fi ademenit o elevă de 14 ani cu care ar fi întreţinut relaţii sexuale. Fata a fost găsită apoi abandonată printre blocuri, cu hemoragie puternică.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO