Procurorii cer închisoare pe viață pentru cel care a ucis un polițist. Va fi audiat după externare


Ultimul update: Marti 04 Iunie 2019 19:26
Data publicarii: Marti 04 Iunie 2019 18:07
Categorie: Stiri actuale

Fugarul care a împușcat mortal un polițist în Timiș, a rănit un altul și a amenințat cu pistolul un localnic a fost capturat.

Ionel Marcel Lepa se ascundea într-o casă pe care polițiștii o verificaseră luni și găsiseră mai multe urme de sânge. Procurorii vor cere pedeapsa cu închisoare pe viață.

În același timp, continuă ancheta declanșată la Poliția din Timiș, după ce șeful Poliției Române a criticat intervenția iniţială de capturare a infractorului, soldată cu moartea agentului. Incidentul a determinat și sindicatele din poliție să ceară demisia ministrului Afacerilor Interne, Carmen Dan.

Ionel Marcel Lepa a fost capturat dimineaţa, la ora 5:00, într-o casă din localitatea Remetea Mare, aflată la 7 kilometri de locul în care l-a ucis pe poliţist.

Proprietarul locuinţei, un cunoscut de-al fugarului, a fost cel care a anunţat poliţia că se ascunde acolo. A sunat la 112 după ce înainte, spun surse din anchetă, fusese audiat de investigatori şi ştia că are imobilul supravegheat.

Trupele speciale l-au găsit pe Lepa ascuns sub o masă. Avea pistolul la brâu şi mai multe gloanţe într-o borsetă. Putea oricând să facă alte victime, aşa că poliţiştii au acţionat prudent când l-au capturat.

Pistolul cu care se presupune că Lepa l-a ucis pe poliţist şi l-a rănit pe colegul lui este de calibrul 7,65 milimetri. Anchetatorii bănuiesc că l-a cumpărat de pe piaţa neagră din Serbia. Suspectul, cu un cazier care se întinde pe 6 pagini, ar fi fost implicat şi în traficul cu diverse mărfuri din această ţară.

În confruntarea cu poliţiştii, de acum două zile, când a reuşit să scape, Lepa a fost rănit de gloanţe în umăr şi un cot. Din această cauză, el a fost dus cu o ambulanţă la spitalul din Timişoara, unde acum este internat sub paza armată, singur într-un salon.

Ovidiu Burlacu, medic chirurg: "Rănile provocate de cele două proiectile au fost în corpul pacientului, nu au afectat vase nervi, urmeaza să se facă probabil o expertiză balistică."

Ion Marcel Lepa urmează să fie audiat după ce va fi externat din spital. Procurorii au anunţat deja că vor cere pentru el pedeapsa maximă - închisoare pe viaţă, pentru un şir lung de acuzaţii.

Diana Gîtan, purtător de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiș: "Ultraj în formă omorului calificat comis asupra unui poliţist aflat în exercitarea atribuţiilor de serviciu, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor şi uz de armă fără drept, toate aflate în concurs real şi recidiva post-condamnatorie. "

Poliţiştii trebuie să refacă acum traseul lui Lepa în cele 40 de ore cât a stat ascuns şi să verifice dacă cineva l-a ajutat în acest timp.

În paralel, se investighează felul în care s-a acţionat acum două zile, când agentul şef principal Cristian Amăriei a fost împuşcat mortal. Şeful Poliţiei Române a declarat că intervenţia a fost greşit organizată.

Pe de altă parte, sindicatele din poliţie i-au cerut demisia ministrului Afacerilor Interne, pentru că nu a reuşit să rezolve problema lipsei de pesonal şi a dotării deficitare.

Bogdan Toader, reprezenentat al Sindicatului Europol: "Pe foaie avem şi veste antiglonţ şi anti-injungiere şi armamanet, dar ele nu se regăsesc în activitatea poliţiştilor."

Dumitru Coarnă, președinte SNPPC: "Exista una sau două, dar ar trebui să o iei prin tragere la sorți. Să ştii că te împuşca mâine şi să o iei tu. Este o bătaie de joc, ceva grotesc."

Poliţistul împuşcat mortal în Timiş avea 43 de ani, era tatăl a doi copii şi se pregătea să iasă la pensie peste doi ani.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon!   

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Avocatul Poporului a intervenit în cazul polițistului împușcat mortal. Solicitarea trimisă IGPR
Bărbatul care a ucis un polițist în Timiș avea 2 gloanțe în corp. Ce au găsit trupele speciale asupra lui
VIDEO PROTVPLUS.RO