Procurorii au deschis dosar penal in cazul laptelui cu probleme, dat copiilor la scoala. Concluziile inspectorilor sanitari

Dată publicare: 18-03-2016 16:44
Dată actualizare: 21-03-2016 06:58


Problema imbolnavirii a zeci de copii din Galati, dupa ce au consumat produsele primite prin programul guvernamental "cornul si laptele", capata natura penala.
 

Procurorii Parchetului de pe langa Judecatoria Galati s-au autosesizat si au deschis un dosar pentru a infractiunea de comercializare de produse alterate. Concluziile inspectorilor sanitar-veterinari nu au lamurit nimic deocamdata: toate analizele facute la cutiile cu lapte au iesit negative.

Aproape 40 de copii cu varste cuprinse intre 9 si 15 ani au ajuns la spital, saptamana trecuta imediat dupa ce au consumat din laptele si cornurile primite la scoala. Analizele specialistilor arata ca laptele care le-a fost dat in clase ar fi fost bun de consumat. In aceste conditii, si Inspectoratul Scolar Galati a fost obligat sa reia programul guvernamental. Iar ancheta a fost preluata de procurori.

Procuror Diana Popa, Parchetul de pe langa Judecatoria Galati: "In cauza s-a dispus inceperea urmaririi penale pentru savarsirea infractiunii de comercializare de produse alterate. Au fost ridicate inscrisuri si probe de la distribuitorii produselor alimentare.

Deocamdata, doar distribuitorii produselor din programul "cornul si laptele" sunt in vizorul procurorilor, - nu si producatorii din judetul Brasov. Daca dosarul o va impune, ancheta se va extinde si acolo.

Mioara Enache, inspector scolar general, ISJ Galati: "Atata timp cat Directia de Sanatate Publica si Directia Sanitar-Veterinara au constatat, in urma analizelor facute, ca laptele respectiv nu prezinta niciun fel de pericol, la momentul acesta nu consider ca ar fi o problema. Sigur ca ne este teama in continuare, cu atat mai mult cu cat s-a intamplat si in alte judete."

Maria Anghel, director Scoala nr 40, Galati: "Dupa incident parintii si-au exprimat opinia de a se schimba nu programul in sine, ci produsele. Ar prefera fruct, unii chiar ar accepta si iaurt, desi parerea mea e ca si la iaurt ar fi aceleasi probleme."

La scoala Iulia Hasdeu, din Galati, parintii au inceput sa stranga liste de semnaturi pe care vor sa le trimita la Inspectoratul Scolar si la Ministerul Educatiei, si spun ca nu mai sunt de acord ca elevii sa primeasca lapte la scoala.
 


VIDEO PROTVPLUS.RO