Primul terminal multimodal care deserveşte călătorii de la metrou s-a deschis azi. Cât va costa parcarea

12-11-2018 07:43


Metrorex anunţă că, luni, au fost puse în funcţiune Depoul şi Terminalul Multimodal Străuleşti, după o investiţie de peste 360 de milioane de lei.

Autovehiculele ce intră în Bucureşti vor putea utiliza parcarea, pasagerii având acces direct şi rapid la transportul public subteran şi suprateran, dar şi la cel interurban pentru destinaţiile din afara Capitalei. Taxa de parcare este de 1 leu pe oră.

De asemenea, terminalul este dotat cu lifturi de acces în parcarea supraterană şi va avea acces direct către staţia de metrou Străuleşti prin intermediul unei galerii subterane.

Terminalul multimodal Străuleşti are un spaţiu de parcare pentru 650 de autovehicule şi o sală de aşteptare pentru călătorii transportului public.

Depoul are o suprafaţă de 14.000 metri pătraţi şi 13 linii. Acolo pot fi garate sau reparate în acelaşi timp şapte trenuri.

În cadrul aceluiaşi proiect au fost amenajate spaţii verzi adiacente drumurilor de acces şi un teren de sport.

În parcarea de tip Park&Ride vor putea fi lăsate inclusiv motociclete şi biciclete. Tot aici vor putea trage 20 de autobuze care vin din afara Bucureştiului.

Cei de la Metrorex cred că şoferii care vor intra în Bucureşti pe DN1, DN1 A, DN7 până şi pe A1 vor folosi parcarea.

Amenajarea parcării de 23.000 de metri pătraţi a început în 2016 şi este prima de acest fel din România, spune constructorul. Suprinzător, dar acesta a livrat clădirea la timp, pe 18 iulie, fără nicio zi de întârziere. Parcarea a costat 35 de milioane de euro.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicatia Stirile ProTV pentru telefoane Android si iPhone!

VIDEO PROTVPLUS.RO